FC Tempo Praha

U17: Další vítězné derby

19.11.2018 18:05   Jaroslav Teplan  

V posledním utkání podzimu Tempáci zdolali Vyšehrad 5:3.

V sobotu 17.11. jsme odehráli poslední mistrovské utkání s Vyšehradem. Poslední zápas a opět vstoupíme do utkání vlažně a soupeři umožníme jít jednoduše do vedení. Takže jsme si utkání znovu zkomplikovali. Netrvalo dlouho a výsledek se nám podařilo otočit brankami Hermana a jednou vlastní, když si domácí obránce srazil centr Nováka do vlastní sítě.

Když jsme na začátku druhého poločasu zvýšili naše vedení na 3:1 brankou Horvátha, vypadalo to na jednoznačný zápas. Soupeř se však nevzdal a v rozmezí 68. – 71. minuty vyrovnal na 3:3 a začínalo se opět od začátku. Kluci však zbraně nesložili a v poslední desetiminutovce se trefili Lytvyn s Lingem, a brali jsme tak do tabulky další tři body.

V zápase bylo velice pomalé tempo. Kluky v utkání soupeř nedonutil k tomu, abychom hráli na  sto procent, i když se dostal do vedení 1:0. Spíše jsme byli zklamáni přístupem týmu, když jsme vystřídali dva klíčové hráče. Místo, aby se věnovali utkání, hledali příčiny toho, že soupeř vyrovnal, někde jinde, jen ne u sebe. Každý hráč má na hřišti odevzdat maximum jednak ve prospěch TÝMU a jednak maximum ke zlepšení vlastních dovedností či zlepšení psychické odolnosti. Věříme, že si kluci tyto hodnoty uvědomí! Tým se nikdy nebude skládat z jednoho či dvou hráčů, ale ze všech, kteří spolu trénují, sedí spolu v kabině skoro každý den a vzájemně dělají věci, které je baví!

Věříme, že se nám na těchto sociálních vazbách podaří více zapracovat přes přípravné období. Přesto klukům děkujeme za kvalitní podzimní část sezony, kdy se nám podařilo nastřílet nejvíce branek v soutěži. Škoda, že i přes tento počet branek jsme nezískali více bodů, protože v klucích je velký potenciál bojovat v této soutěži o příčku nejvyšší.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 5:3 (2:1)