FC Tempo Praha

Muži A: Lekce z produktivity zdarma

21.11.2018 15:41   Jaroslav Teplan  

Tempáci zahodili proti Třeboradicím obrovské množství šancí a zkušený soupeř trestal.

V sobotu jsme odehráli poslední mistrovské utkání na podzim, kdy jsme na domácím trávníku přivítali zkušený tým Třeboradic, který minulý rok v této soutěži zvítězil.

Od začátku utkání se hrál svižný fotbal. Na jedné straně padaly branky do naší sítě a my jsme pálili jednu šanci za druhou. Hned ve 2. minutě jsme se dostali do obrovských šancí Haškem, Šmídkem a Perlem, ale bohužel ani jeden ze zmiňovaných hráčů síť v brance nerozvlnil. Zato soupeř se v 9. minutě poprvé trefil, když Hruškova střela bodlem se odrazila od pravé tyče Pacovského branky. V 11. minutě Geissler krásně uvolnil Haška, který sám před brankářem hostů nezvolil ideální zakončení. Zato soupeř z protiútoku opět trestal. Propadlý aut si našel Viktorin a nůžkami poslal hosty do vedení 0:2. Následně jsme opět neproměnili dvě obrovské příležitosti Perlem a když Viktorin z další střely na naši branku zvýšil na 0:3, tak skóre vůbec nevypovídalo o průběhu utkání.

Kluci však pokračovali v obrovském neproměňování šancí Netušilem a dvakrát Geisslerem. Ve 42. minutě byla odpískaná penalta po faulu na Čecha, k ní se postavil Vltavský. Jeho střelu brankář vyrazil, ale jako první k míči se dostal Šmídek a snížil na 1:3 a dal nám naději na uhrání stále dobrého výsledku.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že stále můžeme v utkání minimálně vyrovnat, protože neproměněných šancí v prvním poločase bylo spousty. Ve druhém poločase si první šanci vytvořily Třeboradice, kdy se sám před Pacovským objevil hostující útočník a míč poslal těsně vedle branky. Poté jsme zahodili další příležitosti Haškem, který trefil pouze dobře postaveného brankáře a Geisslerem, jehož střelu brankář vyrazil na břevno. Pak jsme vystřídali a již si nevytvářeli tolik brankových příležitostí a hrálo se spíše mezi vápny. Konečné skóre na 1:4 uzavřel devět minut před koncem Sýkora.     

Petr Dedek (Tempo): "Dostali jsme zdarma lekci produktivity. Zkušený soupeř nás pustil za prvních dvacet minut do šesti vyložených šancí, přesto byl stav 0:3. S hrou mezi vápny jsme spokojení, ale fotbal se hraje na góly."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 1:4 (1:3) Video ze zápasu