FC Tempo Praha

U15: Turnaj ve Žďáru nad Sázavou

14.1.2019 16:01   Petr Havlíček  

Na výborně obsazeném klání skončili Tempáci na 10.místě.

Na úvod zimní přípravy jsme vyrazili na kvalitně obsazený a skvěle organizovaný halový turnaj ve Žďáru nad Sázavou. Turnaj jsme brali jako zpestření a dobrou možnost jak spolu strávit víkend. První den nás čekala základní skupina. V prvních třech zápasech proti "papírově slabším" týmům jsme bohužel nepodali živý a koncentrovaný výkon, chyběl nám pohyb, bylo tam dost technických chyb a při bránění se kluci vůbec nedívali kolem sebe a nechávali se na malém prostoru strhnout balónem. Výsledkem toho byly porážky se Znojmem a Havlíčkovým Brodem a výhra nad Žďárem nad Sázavou.

Od čtvrtého zápasu až do konce turnaje už byl přístup daleko živější, ale proti "papírově silnějším" týmům už jsme potřebný počet ztracených bodů nezískali zpět. Proti finalistovi turnaje ze Slovácka jsme zahráli nejlepší zápas turnaje, herně byli lepším týmem a vyhráli 5:2. Na Sigmu Olomouc a Písek jsme ale nestačili a zaslouženě prohráli pokaždé o dva góly. Nakonec nám tedy k postupu chyběly dva body, které určitě byly v silách kluků.

V neděli nás tak čekaly zápasy ve skupině o deváté až čtrnácté místo. Po dvou výhrách nad Třebíčí a o rok mladší Sigmou a prohře se Šumperkem jsme nakonec skončili desátí.

Mrzet nás může hlavně pokažený začátek, který nakonec přinesl spravedlivý trest, protože pokud nepodáme maximálně živý a odhodlaný výkon ve všech zápasech, nemůžeme na úspěch pomýšlet. Od zápasu se Slováckem dál už bylo vidět velké zlepšení a kluci ukázali zajímavé herní momenty.

Zapomenout nesmíme ani na mimofotbalový program, který posloužil jako dobré stmelení a upevnění vazeb v týmu – zdařila se návštěva bazénu, procházka na Havlíčkovo náměstí nebo páteční rozcvičovací výběh s hrami v přírodě. 
Děkujeme všem týmům za zajímavou konfrontaci a velké poděkování patří organizátorům za přípravu perfektního turnaje!