FC Tempo Praha

U13: O víkendu jsme stihli vše

15.1.2019 13:47   Dominik Kadlec  

Tempo si ve třech zápasech připsalo postupně porážku s Ústím, remízu s Benešovem a výhru na Braníku.

V sobotu jsme nastoupili nejprve proti Ústí nad Labem. První třetina utkání byla spíše vyrovnaná, ve druhé jsme měli převahu a ve třetí jsme byli také lepším týmem. Klukům se dařila hra až po poslední třetinu hřiště. Tam nás zastavovala buď nepřesná finální přihrávka, nepřesná střelba či naražení do soupeře. Soupeř byl nejnebezpečnější právě po naší ztrátě míče, kdy vyrážel do protiútoku. Pár kluků krásně vyváželo míče, ale pak to chtělo o dotek dřív přihrát, tak abychom měli my šanci a soupeř nemohl jít do brejku. Dá se říct, že my jsme v utkání hráli a soupeř dal tři slepené branky, po kterých vyhrál 3:1.

Po Ústí přijel Benešov a druhá parta vstoupila do zápasu velmi dobře, po první třetině vedla 3:0 a to bylo ještě pro soupeře příznivé. Ve druhé třetině se však hra obrátila, kluci vypustili pohyb, spolupráci a zavládl chaos při bránění - tam ho nechceme, naopak ho chceme vytvářet u soupeře před bránou tak, aby nás nemohl pohlídat. Soupeř výsledek otočil na 4:3. Do třetí třetiny se kluci zlepšili a otočili výsledek na 5:4, pak 5:6 prohrávali a ihned vyrovnali na 6:6. Remíza byla nakonec za celý zápas zasloužená, my jsme toho mnoho nedali, ale soupeř měl také šance.

V neděli jsme hráli na půdě Braníka. Poučeni z předchozích utkáních jsme věděli, že je třeba neustále nabíhat, víc spolupracovat - výměna míst, přihrávání a nezapomínat na bránění. Základem dobrého výkonu byla neprostupná obrana, které šéfovali Vojta, Tom, Péťa, ale ukázkové bylo zapojení všech kluků do bránění. Potom už bylo potřeba jen vytvořit něco vpřed. To se klukům dařilo, všichni byli velmi aktivní a když skončila první třetina 0:0, mohli jsme jen povzdechnout, že tomu chybí gól, jinak je to vydařený výkon. V utkání jsme našli nečekaného střelce. Tomáš Nguyen tentokrát nastoupil v útoku a vstřelil tři góly. Nejen střelecky, ale pohybem, nabízením se a svou šikovností dělal soupeři velké problémy. Střelecky se ještě přidali Víťa a David a my jsme mohli slavit o víkendu také vítězství. V derby na Braníku jsme zvítězili 6:2. Podařilo se nám potvrdit herní převahu po celou dobu utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 1:3 (:)
FC Tempo Praha - SK Benešov 6:6 (:)
ABC Braník - FC Tempo Praha 2:6 (:)