FC Tempo Praha

U13: Zápasy po jarních prázdninách

12.3.2019 11:04   Dominik Kadlec  

Samé těsné porážky, o víkendu generálka s Kladnem a Střešovicemi.

Utkání po jarních prázdninách nebyla tak vydařená herně jako utkání před prázdninami a bohužel tedy ani výsledkově. Těsné prohry s Libercem a Sokolovem, které hrají ve svých soutěžích na předních místech tabulky nejsou nikterak hrozivé. Na předních místech hrají i Vítkovice, ale těm jsme utkání tolik neznepříjemnili, prohráli jsme o pět branek zejména díky výpadku v prvním poločase. Druhý poločas už jsme doháněli šestigólové manko a to jsme nedohnali, byť jsme druhý poločas vlastně o gól vyhráli.

Po této sérii přišla utkání se "slabšími". Kluci, kteří měli nějaké manko a z různých důvodů nenastoupili s Vítkovicemi, nezvládli výsledkově zápas s Neratovicemi. Nad soupeřem sice po většinu času vedli avšak nakonec o dva góly prohráli, výkon v tomto utkání také nebyl příliš dobrý. V neděli jsme konečně nastoupili na přírodní trávě na půdě Kolína a vstup do zápasu jsme měli výborný. Rychle jsme šli do vedení 4:1, bohužel utkání jsme opět výsledkově nezvládli a přes mírnou, téměř trvalou herní převahu nakonec prohráli 7:9. Po celou dobu se hrál napínavý zápas, který měl velmi slušné tempo, k čemuž přispěly oba týmy. Toto utkání bylo po prázdninách takovou první vlaštovkou, kdy kluci opět předvedli výkon, se kterým mohou pomýšlet na vítězství v zápase. Škoda jen, že jsme soupeře posadili na koně v momentech, kdy se lámal zápas a to buď tím, že jsme obrovskou šanci nedali a nebo jsme individuálně chybovali vzadu. Na klucích však po celou dobu bylo cítit, že jdou zápas vyhrát. Dnes tomu moc nechybělo. K tempu utkání přispěli i rodiče, kteří klukům fandili, byť se sem tam v utkání objevily pokyny, které slyšet nechceme, typu "dej to dlouhý" a už vůbec ne, pokud jsou doprovázeny některým z "peprných" výrazů.

Příští víkend náš čekají generálky na ligu s ligovými Kladnem a Střešovicemi. Věřím, že my i kluci uděláme všechno pro to, aby si konečně připsali vítězství na svou stranou a naladili se dobře na ligová utkání.

Zápasy:

MFK Dobříš - FC Tempo Praha 3:3 (:)
FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 8:5 (:)
FC Tempo Praha - MFK Vítkovice 5:10 (:)
FC Tempo Praha - Fotbal Neratovice - Byškovice 6:8 (:)
FK Kolín - FC Tempo Praha 9:7 (:)