FC Tempo Praha

U13: Generálky a Dynamo

21.3.2019 10:46   Dominik Kadlec  

Tempáci v prvním jarním kole porazili budějovické Dynamo 7:6.

O víkendu jsme sehráli poslední přípravná utkání před začátkem soutěží. Když stručně shrnu zimu, tak jsme nejdříve odehráli dobrá utkání s kvalitními soupeři, která jsme ale nedokázali dotáhnout k vítězstvím, naposledy jsme snad podali dobrý výkon oceněný výhrou ještě před Vánoci proti Žižkovu. Výjimkou bylo dobré utkání na Braníku, kde jsme i vyhráli.  Od jarních prázdnin nebyly naše výkony tak pěkné, ale výsledky se soupeři byly poměrně vyrovnané, výhry ovšem nepřicházely.

V poslední přípravě jsme se změřili s Kladnem a Střešovicemi. V prvním utkání jsme začali dobře výsledkově, vedli jsme už 4:1 a nakonec jsme doháněli utkání na remízu 8:8. Hra byla ospalá, hráč s míčem neměl moc komu nahrát a ani se mu nechtělo vymyslet nic samostatně. Utkání se Střešovicemi jsme měli pod kontrolou, ale hra byla taktéž ospalá. Nakonec jsme přeci jen vyhráli větším rozdílem a to 12:3.

Zima nám uběhla a my jsme za slunečného počasí přivítali Dynamo ČB. Už jsme se nemohli utěšovat tím, že hrajeme slušně a výhra přijde v mistráku, protože ten už byl tady. Od prvních minut byla ve výkonu kluků vidět poctivost při vracení se dozadu, ale s přílišným respektem jsme couvali až před svou bránu. (Co nejdříve chceme vytvářet tlak na míč). Při útočení nebylo komu nahrát, málokdo chtěl přihrávku a ještě méně kluků si naběhlo. S takovým výkonem jsme mohli na výhru pomýšlet jen stěží. Po zásluze jsme prohrávali o přestávce snad 1:4. Od té doby kluci pomalu přidávali na obrátkách a začínali soupeře také prověřovat v obraně. Bohužel často bylo řešení situace ukvapené, zbrklé. Ve třetí třetině výrazně vzrostla bojovnost a aktivita kluků, konečně se klukům dařilo získávat míče už na soupeřově polovině. Nenechávali jim prostor ani centimetr a dařilo se jim soupeře předskakovat. Tím jsme získali ve hře navrch a z rostoucího počtu šancí nakonec kluci vytěžili těsnou výhru 7:6. Důležité bylo, že do gólových momentů kluci přidali něco navíc. Jednou to byla pěkná klička, podruhé chytrá přihrávka, potřetí zrychlení hry z jednoho doteku. Chtělo by to, aby každý kluk dal do hry tu špetku něčeho navíc a výher bude daleko více. Věřím, že nám výhra přinese sebevědomí a v sobotu vyhrajeme také v Třeboni. Důležité bude uhlídat urostlého hráče Třeboně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 8:8 (:)
FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 12:3 (:)