FC Tempo Praha

U13: Na vítězné vlně i po Třeboni

23.3.2019 23:58   Radim Pfeifer  

Tempáci po kolektivním výkonu zvítězili na jihu Čech 6:2.

Úkol zněl jasně. Nesmíme se nechat porazit jedním jediným hráčem, jako tomu bylo na podzim v domácí prostředí. Od předchozího střetnutí jsme věděli, že soupeř má hru založenou pouze na jednom hráči, který střídá pozici stopera, středního záložníka a útočníka podle aktuálního výsledku (téměř bez střídání). Většina míčů z rozehry od soupeřova brankáře směřovala nákopem na tohoto hráče. Klukům jsme se snažili vysvětlit, že když budeme včas v soubojích a tohoto hráče budeme při hře od soupeřovy branky zdvojovat, soupeř se téměř nedostane do zakončení a my budeme mít všechny míče rozehrávané od soupeřovy branky.

Kluci tento úkol plnili takřka bezchybně a pramenilo to v pohodlný zisk a přechod do útočné fáze, kde jsme si vytvořili spoustu vyložených gólových příležitostí. V první třetině to byla jen otázka času, kdy se nám podaří některou z nich proměnit, což se také stalo. Hubený náskok se soupeři povedlo umazat ve druhé třetině po gólu dříve zmíněného hráče, který na gól zpoza vápna potřeboval pouze dva doteky. Kluci však předvedli velkou mravní sílu, která nám scházela téměř v celém přípravném období, a sebevědomě si šli za svým cílem. Do dalšího vedení jsme se dostali především díky zvýšené střelecké aktivitě z větší vzdálenosti a včasným dorážkám brankářem vyražených míčů. Přestože soupeř dokázal ještě v průběhu zápasu snížit naše vedení, odskočili jsme mu ještě dvěma brankami. Kluci také dokázali do zápasu přenést jednoduchost v rozehře od branky, kterou jsme trénovali v posledním týdnu.

Rád bych pochválil celý tým především za skvělý týmový výkon a hlavně soudržnost, která nám v poslední době scházela. Kluci hráli s maximálním nasazením od první až do poslední minuty a bojovali jeden za druhého, i když soupeř vyrovnal skóre. Mohl bych vyzdvihnout výkon několika jedinců, kteří vyčnívali hlavně v osobních soubojích a při zakládání útoků, ale celý náš tým dnes pracoval jako jeden muž a pochvalu si zaslouží opravdu všichni! Musíme se od tohoto výkonu odrazit i do dalších zápasů. Být včas v soubojích, důrazní a sebevědomí přesně jako dnes a k tomu přidat efektivní zakončení. Když neusneme na vavřínech, povede se nám dobrou náladu přenést i do tréninkového procesu, kde kluci jistě budou stále pracovat, aby se mohli zlepšovat.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)