FC Tempo Praha

Muži A: Kluci to nezabalili

25.3.2019 11:49   www.fotbalpraha.cz  

Áčko pod novým trenérem poprvé bodovalo. Když jsme dostali druhý gól, hrklo ve mně, přiznal trenér Rostislav Kohoutek.

Šílenější start trenér Rostislav Kohoutek snad ani nemohl mít. Ze sestavy jeho týmu vypadla řada opor, na druhou stranu protivníci nabíjeli sestavy posilami. A Tempo vyfasovalo sedm gólů od rezervy Vyšehradu, prohrálo i s béčkem Admiry. Proti ČAFC už se ale tým ze Lhotky dočkal (3:2) a mladý kouč mohl rozdávat úsměvy na všechny strany. "Dvakrát jsme prohrávali, ale musím kluky pochválit, že to nezabalili. A myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," vykládal Kohoutek.

Do jara jste šel v pozici nového kouče Tempa a odstartovali jste dvěma porážkami. Jak moc se vám ulevilo, že jste konečně dosáhli na tři body?
Začátek se nám nepovedl, to je pravda. Ale Vyšehrad měl hodně posílený tým, o týden později proti Dukle měli jen dva lidi, to bylo něco úplně jiného. Druhý zápas na Admiře se vlastně stalo to samé, zase si její béčko pomohlo hráči z divize. Ale i tak to nebylo ono, takže jsem moc rád, že jsme nad ČAFC vyhráli, i když to bylo zbytečně, s nervy.

Na druhou stranu jste získali tři body, i když jste dvakrát prohrávali...
Dokázali jsme to otočit, ale už v první půli jsme měli dvě, tři dobré příležitosti. Jednou nám to zhatil ofsajd, podruhé šel Klouček za strany sám na brankáře, kdyby z toho byl gól, moc by nám to pomohlo. Ale místo toho jsme dostali zbytečný gól, vlastně i druhá branka, co jsme dostali, byla zbytečná. Měli jsme balon na noze a měli jsme to uhrát. Místo toho přijde standardní situace soupeře a my z ní dostaneme gól. To mě mrzí, ale na druhou stranu musím kluky pochválit, že byli schopní ten zápas otočit, že to nezabalili. Dali jsme gól, možná se štěstím, nevím, naše standardka byla kopnutá perfektně, to byl moc důležitý gól. A když se na to dívám jako celek, asi jsme si zasloužili vyhrát.

Za stavu 1:2 ve vás ale asi hrklo, že?
Trošku jsme pak prostřídali. Kluci, co šli dolů, odvedli dobrou práci a ti, co tam šli pak, také odvedli dobrou práci. Bylo to dobře odmakané. Ale samozřejmě ve mně hrklo, když podruhé prohráváte, ale prostě to nemůžete vzdát, zvláště když ten zápas byl takový a my měli šance. Bylo to důležité, vlastně se hrálo o šest bodů. Oddechli jsme si, že jsme to zvládli. Samozřejmě nic rozhodnutého není, ale jsme na tom lépe, než kdybychom prohráli tři úvodní zápasy. Teď se nám bude daleko lépe pracovat. Jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Kdybychom prohráli, tak si myslím, že by to bylo i nezasloužené.

Berete to tak, že právě takový zápas může váš tým nastartovat a vydřená výhra má větší cenu, než když někoho rozstřílíte 5:0?
Radost máme. Zrovna jsme se o tom s klukama bavili po zápase v kabině, že tohle je možná pro nás lepší. Samozřejmě bych si chtěl někdy užít i ten pocit, kdy jasně vyhrajete, ale to bych byl zase vůči ČAFC neférový, to nebyl soupeř, kterému jsme měli dát pět branek, i když si myslím, že jsme byli lepší.

Při vstupu do jara jste měl situaci ztíženou i v tom směru, že vypadli stopeři i další hráči ze základní sestavy. Byla to velká komplikace?
Je pravda, že nám odešli nějací zkušení hráči. S tím jsem nepočítal nejen já, ale myslím všichni v klubu. Řešíme to, ale já už jsem to říkal dřív, že tady na Tempu je mladý perspektivní tým, který má na to, aby soutěž uhrál. Teď se s tím musíme porvat, chybějí nám zkušenosti. Myslím, že právě v utkání s ČAFC to bylo hodně znát, protože kdybychom byli zkušenější, asi by to vypadalo jinak. Na druhou stranu, když máme v týmu mladé kluky, tak jsou draví a ten zápas otočili. Šli za vyrovnáním, pak i za vítězným gólem. Kluci si tu výhru fakt zaslouží, pracují a trénují perfektně. A tohle je zadostiučinění, odměna, že to nedělají zbytečně.

Takže teď očekáváte, že bude na tréninku daleko víc živo?
Každá výhra vám pomůže a bude se pracovat lépe. A po výhře, jako byla ta nad ČAFC, se vám bude pracovat ještě lépe. Je to přidaná hodnota k tomu, co děláte. Na druhou stranu tam musí být dál pokora, pořád musíme mít v hlavě, že jsme dvakrát prohrávali.

A teď by bylo třeba vše potvrdit za týden proti Podolí. Najdete sílu a zvládnete to?
Stoprocentně. Ty první dva zápasy byly jiné, protože soupeři byli hodně dobří a využili možnosti vzít si posily z prvního týmu z vyšší soutěže, měli to nadupané. ČAFC, Podolí a řada dalších, co nás ještě čekají, tuhle možnost nemají. Nechci říct, že jsou všechny ty týmy na stejné úrovni, ale je to lepší, než když jedete k takhle posílenému soupeři na Vyšehrad. Půjdeme do zápasu s pocitem, že jsme teď vyhráli a budeme to chtít potvrdit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 3:2 (0:0) Video ze zápasu

Osoby:

Rostislav Kohoutek