FC Tempo Praha

U19: Z mnoha šancí čtyři branky

25.3.2019 22:51   Filip Šmídek  

Tempáci zdolali nebezpečný Trutnov 4:2.

V sobotu dopoledne jsme přivítali tým z Podkrkonoší - MFK Trutnov. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a v prvních patnácti minutách jsme si vytvořili několik slibných šancí, bohužel proměněna byla pouze jedna a to po přihrávce Sedláře se prosadil Babický. Dalších patnáct minut se hrálo hlavně mezi vápny, až po půlhodině jsme začali být opět nebezpeční a po hezké individuální akci zvýšil Sedlář na 2:0. Do poločasu jsme dokázali nedat další obrovské šance, a tak v závěru mohl přijít trest, ale i Trutnovští mířili mimo tyče.

Do druhé půle jsme vstoupili pasivně a soupeř v 54. minutě snižoval na 2:1. I dalších deset minut nebylo dobrých, ale ani Trutnov jsme nepouštěli do nějakých vážných šancí. Až po dvaceti minutách druhého poločasu jsme se probrali a začali si vytvářet nebezpečné situace. Jednu z nich proměnil Bohdan, který nám dal opět dvoubrankové vedení hezkou křížnou přízemní střelou o tyč. O další tři minuty prostrčil Hampapa míč na Adámka a ten bombou k tyči nedal brankáři šanci - 4:1. Trutnov ještě pět minut před koncem stačil korigovat po zaváhání obrany při standardce na 4:2, ale na víc už se nezmohl a my v klidu dohráli zápas do vítězství.

V zápase jsme celkem slušně překonávali kombinací blok hostů a vytvářeli si zajímavé šance, bohužel nás opět zklamala koncovka. Zápasy s Trutnovem jsou vždy složité, mají tam vysoké soubojové hráče a to nám dělá problémy. Přesto si myslím, že po většinu zápasu jsme více drželi míč, byli fotbalovější a zaslouženě vyhráli.

Zápasy:

FC Tempo Praha - MFK Trutnov 4:2 (2:0)