FC Tempo Praha

U13: Ztráta s Příbramí

3.4.2019 16:06   Dominik Kadlec  

Proti Dolním Chabrům zvítězili Tempáci i v oslabení.

Tempo - Příbram
V první třetině se Příbram ujala zaslouženě vedení 0:2. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, nedá se říct, že by se nevraceli a nechtěli. Ovšem chyběl tomu tlak na míč, okolo míče jsme byli, ale nešli jsme si pro něj. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a přišly naše první velké šance. Bohužel soupeř dvě proměnil, my žádnou a prohrávali jsme 0:4. Škoda, že minimálně dva góly jsme zbrklostí soupeři připravili my. Ve třetí třetině už jsme viděli kluky hrát, tak jak umí. Soupeře zamkli na jeho polovině a během deseti minut jsme stáhli výsledek na 3:4. Pokračovali jsme v náporu, odměnou nám byla penalta. Penalta nebyla kopnutá špatně, bohužel brankář dobře zasáhl a s pomocí tyče ji zneškodnil. Nadále jsme sahali po vyrovnání, ale v tu chvíli přišla studená sprcha, soupeřův brankář vykopl míč na naši polovinu (tato forma rozehry není povolena a sami ji u kluků odstraňujeme, bohužel rozhodčí opakovaně toto pravidlo neznají) a Tomáš, který byl správně venku z branky, ho odehrál přímo soupeři na nohu a ten vstřelil branku.

Chyby se dějí, ale je třeba je neopakovat a poučit se z nich. Vcelku rychle se kluci z branky oklepali a snížili na 4:5. Po vyrovnání sahal Honza, ovšem když už obešel i brankáře a mířil do prázdné branky, byl faulován, a tak jeho střela neměla dostatečnou razanci a doběhl ji jeden z bránících hráčů. Honzu je potřeba pochválit, že souboj ustál a zakončil. V televizi bychom viděli mnoho hráčů spadnout, a to nechceme. Škoda, že rozhodčí tento zákrok neodpískal. V poslední minutě již kluci hráli vabank a nakonec v ní dvakrát inkasovali do otevřené obrany. Konečná prohra 4:7 je pro náš příliš krutá.

Pozitivní je, že kluci zápas za nepříznivého vývoje zdramatizovali. Škoda jen, že výkon jako ve třetí třetině nepodáváme od začátku utkání. Jak jsem psal výše, z chyb je třeba se poučit a do dalších utkání vstoupit aktivněji. Zároveň se to chce vyvarovat zbytečných chyb, ty se stát můžou, ale neměli bychom je opakovat. To platí, jak pro kluky, tak pro trenéry. I já si musím posypat hlavu popelem a zachovat chladnější hlavu v průběhu utkání. Moje reakce na chyby rozhodčího byla nevhodná. Za ni se omlouvám všem zúčastněným. Musíme na sobě makat tak, abychom si nad soupeřem vytvořili takový náskok, že dokážeme zvítězit, i pokud rozhodčí chybuje. Koneckonců, jako jsme udělali chyby my v zápase, tak je může udělat i rozhodčí.

Dolní Chabry - Tempo
S Chabry šli kluci rychle do vedení 3:0. Tempo utkání bylo poněkud nižší, ale lepší než týden předtím s ČAFC. Během prvních patnácti minut jsme přišli kvůli zranění nejdříve o Toma a poté i o Naziho. Nakonec to ani u jednoho nebude snad nic vážného. Do konce poločasu se tak Tom po hřišti jen v chůzi potuloval a od přestávky jsem již hráli pouze v šesti v poli. Klukům se podařilo i v oslabení utkání dotáhnout do vítězství 8:1.

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 4:7 (:)
FC Tempo Praha C - SK Dolní Chabry 8:1 (3:1)