FC Tempo Praha

U19: Kabinou se prohnalo tornádo

8.4.2019 11:53   Filip Šmídek  

Tempo po dvou herně rozdílných poločasech zdolalo Českou Třebovou 5:0.

V sobotu dopoledne jsme přivítali Českou Třebovou. Už od rozcvičky jsme byli mrtví a v tomto duchu se nesl celý první poločas. Hráli jsme pomalu, nechodili jsme do soubojů, nesbírali odražené míče, nulová komunikace, všude jsme byli druzí a podceňovali jsme souboje. Soupeř měl tři slušné šance, ale ani jednou nebyl přesný. Přestože to byl jeden z nejhorších poločasů, vedli jsme 3:0. První gól vstřelil Horák po obrovské chybě stopera hostů. Na 2:0 zvyšoval Sedlář po důrazu Kostky v malém vápně. A minutu před půlí se krásně trefil z 25 metrů Kostka z přímého kopu.

Po menším tornádu v kabině jsme vstoupili do druhé půle jako vyměnění. Začali jsme komunikovat, daleko lépe se pohybovat a vyměňovat rychle míč. Za celý druhý poločas jsme soupeře k ničemu nepustili a prakticky ani nepůjčili míč. Góly už jsme přidali pouze dva. Nejdříve se po přihrávce Luťchy uvolnil Sedlář a hezkým obstřelem zvýšil na 4:0. Po rychle rozehrané situaci Havlíčkem se prosadil Soukal střelou na bližší tyč - 5:0.

V prvním poločase jsme z minima vytěžili maximum. Na druhou stranu se k nám taky trochu otočilo štěstí, protože v jiných zápasech se na gól strašně nadřeme a naopak soupeři nám dají gól z ojedinělé situace. Za druhý poločas musím kluky pochválit, byly tam zajímavé rychlé kombinace a mělo to parametry dospělého fotbalu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Česká Třebová 5:0 (3:0)