FC Tempo Praha

U19: První ztráta v Benešově

13.4.2019 10:57   Filip Šmídek  

Výborný zápas, ale Tempo doplatilo na nepřesnost v koncovce.

V úterý večer jsme předehrávali kolo v Benešově. Do zápasu jsme vstoupili lépe my, ale bohužel dvě pološance jsme nedotáhli. Na druhé straně domácí hned udeřili. Rohový kop, nepohlídaný hráč a 1:0. To nás nepoložilo, dalších patnáct minut jsme byli nebezpeční, ale bohužel i ty největší šance jsme nedokázali proměnit. Poté jsme si vybrali i my hluchou desetiminutovku, kdy Fíla v bráně nejdříve vytasil výborný zákrok, ale o pět minut později další roh, opět volný hráč a 2:0. V závěru jsme soupeře zamkli na jeho půlce, ale kontaktní gól se nám do poločasu nepodařilo vstřelit.

Druhý poločas jsme opět začali aktivně, Trajhan trefil tyč, aby o minutu později hlavou snížil Adámek na 2:1. V tu chvíli jsme byli na koni, vytvořili jsme si drtivý tlak, ve kterém jsme si vypracovali čtyři obrovské šance, ale štěstí nám prostě nepřálo. Zákonitě přišel trest, rychlý brejk a útočník Benešova se řítil sám na Fílu v bráně 3:1. I nadále jsme drželi míč, slušně jsme kombinovali, ale i soupeř hrozil z nebezpečných brejků. Deset minut před koncem mohl vykřesat naději opět Trajhan, ale i podruhé orazítkoval brankovou konstrukci. Snížení přišlo až tři minuty před koncem, kdy Soukal poslal Sedláře do úniku a ten mířil přesně na zadní tyč - 3:2. Minutu před koncem ještě s trochou štěstí mohl po centru Havlíčka vyrovnat opět Sedlář, ale už byl blízko brankáře, jenž včas vyběhl. A tak jsme se museli smířit s první porážkou v sezóně.

Mrzí mě, že deset minut v kabině před zápasem mluvím o tom, abychom nedostali nějaký hloupý gól ze standardky a Benešovu darujeme rovnou dva, to dnešní zápas rozhodlo. Benešov podržel brankář, ale i celý tým domácích hrál na hraně obětavosti a i dopředu byli nebezpeční. Myslím si, že se hrál nadstandardní zápas na tuto soutěž a gratulujeme Benešovu k vítězství.

Zápasy:

SK Benešov B - FC Tempo Praha 3:2 (2:0)