FC Tempo Praha

U15: Derby rozhodl jediný gól

17.4.2019 20:49   Petr Havlíček  

Tempo prohrálo vyrovnaný zápas na Libuši.

Celý zápas na Libuši se nesl v očekávaném duchu soubojů ve středu hřiště, převaze dlouhých míčů z obou stran a dost často kouskované hře. V prvním poločase jsme možná měli lehkou optickou převahu, nicméně ve finální třetině to od nás bylo plné nepřesností nebo příliš pomalé. Když už jsme si něco nadějného vytvořili, bylo to po dlouhém míči za obranu a chyběl vždy jeden nebo dva kroky. Dvě nadějné šance jsme nevyužili - jednou jsme šli sami na bránu a podruhé míč spadl na břevno a my jsme ho bohužel po odrazu vůbec nedobíhali. Vzadu jsme až na pár výjimek byli pozorní, domácí se dostali k zakončení především po odražených míčích, standardních situacích a z dálky.

Druhý poločas začal celkem vyrovnaně, ale po krátké době se domácí dostali k sérii standardních situací (rohy, auty) u našeho vápna a ze třetí své nebezpečné šance využili naší nepozornosti a nedůrazu a ujali se vedení. I když zbývalo poměrně dost času, naše snaha o vyrovnání byla dost křečovitá. Nedokázali jsme si míč pořádně rozhodit ze strany na stranu, brzy jsme hráli nahoru, a když už jsme míč přenášeli, udělali jsme spoustu technických chyb. Přesto jsme se dostali ke zhruba dvěma nadějným střeleckým pozicím uvnitř vápna, nicméně jsme z nich nedokázali ani trefit bránu. Domácí naopak postupně dobře využívali našich mezer vzadu a jednogólový náskok si celkem v klidu uhlídali.

Po celý zápas jsme s míčem pracovali pomalu, všechna řešení trvala dlouho a často nás domácí hráč dost snadno odstrčil. Bez míče jsme naopak velmi pomalu reagovali a dostupovali pozdě nebo vůbec. Hru jsme si tentokrát až příliš zjednodušovali a téměř vůbec nekombinovali na jeden nebo dva doteky - což bylo zřejmě způsobeno strachem neudělat žádnou chybu a celkově jsme byli "podělaní" z kombinace, na čemž mám podíl i já jako trenér. Na druhou stranu i tak jsme v prvním poločase mohli utkání získat na naši stranu, protože bylo velmi pravděpodobné, že tento zápas bude o jednom gólu. I když šlo o vyrovnaný zápas, domácí pro vítězství na hřišti udělali víc než my, a proto získali tři body.

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha 1:0 (0:0)