FC Tempo Praha

U13: Ondrášovka a na Aritmě

13.5.2019 15:21   Dominik Kadlec  

Tempáci úspěšně absolvovali finálový turnaj Ondrášovka Cupu a zvítězili na Aritmě.

Ondrášovka Cup
O minulém víkendu jsme se zúčastnili finálového turnaje Ondrášovka Cupu. V turnaji, do nějž vede složitá cesta přes kvalifikaci, jsme obsadili 20. místo z 24 a za sebou nechali týmy jako Slovan Liberec či Vysočina Jihlava. Dá se tedy říct, že jsme se umístili mezi 20 nejlepšími týmy v ČR. 

Během sobotního deštivého dne jsme odehráli pět utkání, a to s Libercem, Bohemians, Sokolovem, Opavou a Zbrojovkou Brno. Bodovat se nám podařilo pouze s Libercem, i když ani v ostatních utkáních to nebylo o tom, že jsme neměli na to zvítězit. V neděli v bronzové skupině už se nám dařilo výsledkově více a připsali jsme si výhry s Teplicemi a Jihlavou a remízu s Meteorem. Pozitivním zjištěním z turnaje je, že jsme nenarazili na žádný tým, který by nás jasně přehrál. Některá utkání měla podobný průběh jako třeba to s Bohemkou, my jsme měli míč více na kopačkách. Více času jsme strávili na soupeřově polovině, avšak soupeř byl ten, který dával góly po většinou z rychlé akce po naší ztrátě míče.

Kluci předvedli po celý turnaj snahu hrát s míčem, neuchylovat se k dlouhým míčům a odevzdávání míče rychle pryč za každou cenu, to vše s velkým nasazením. Takto bychom měli hrát všechna utkání. Abychom byli ještě lepší, musíme zapracovat na tom, v čem byli lepší soupeři. Dokázali přesněji a klidněji vyřešit situace v přečíslení a okolo vápna. My jsme se pohledně dostali na soupeřovu polovinu, avšak když jsme se blížili k brance, tak jsme o míč přišli nepřesnou přihrávkou nebo ne ideálním výběrem řešení situace. Leckdy to přicházelo v situacích, které kluci v tréninku nazvali "easy" a to například v situaci 2:1. Soupeř po zisku míče trestal naši ztrátu protiútokem. Když už ke ztrátě dojde, tak je potřeba situaci okamžitě dohrát, z toho se můžeme poučit například od vítěze turnaje Sparty, která také chybovala a na můj vkus míče ztrácela příliš, ale rychlým přepnutím míč získala, ještě než soupeř přešel polovinu hřiště.

SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 4:5 SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 4:5
Aritma - Tempo
Podobně jako na Ondrášovce, ale daleko výrazněji byla vidět naše snaha hrát. Daleko více času jsme strávili na soupeřově polovině a proti Ondrášovce z toho bylo více šancí. Pokud však přišla ztráta, soupeř jednoduchou hrou hrozil z protiútoků. Po většinu utkání jsme tak dotahovali ztrátu. Krizi jsme si vybrali na konci druhé třetiny, kdy nám soupeř odskočil. Trpělivou hrou a s vědomím, že ještě není konec, jsme dokázali zápas otočit a zaslouženě zvítězit.

Pražská soutěž
Během těchto dnů jsme také odehráli utkání v pražské soutěži proti Libuši a Modřanům. Utkání se hrála na jednu branku a my jsme si připsali dvě výrazné výhry. Opět kluci ukázali, že soupeře z této soutěže výrazně přehrávají. Nyní nás čekají dva týmy soutěže, od kterých můžeme očekávat větší odpor a to vedoucí Bohemians a třetí Újezd nad Lesy. Můžeme očekávat, že Bohemians proti nám postaví, stejně jako na podzim, silnější sestavu, než je ta, která nastupuje pravidelně v této soutěži. Pro nás to bude alespoň větší výzva a zkusíme soupeři vrátit podzimní porážku.

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha C 0:8 (0:4)
SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 4:5 (2:1)
FC Tempo Praha C - SK Modřany 11:0 (6:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:26)