FC Tempo Praha

Muži A: Zbytečná domácí ztráta

20.5.2019 11:00   Rostislav Kohoutek  

Tempo proti Uhelným skladům srazila především obrovská chyba před prvním gólem zápasu.

I když mezi námi a soupeřem v tabulce je velký rozdíl, na hřišti to zase až tak velký rozdíl nebyl. Vstup do zápasu se nám povedl, dokázali jsme kombinovat a soupeře zatlačit, bohužel bez větší šance nebo střely na branku. V 11. minutě, po sérii individuálních chyb, jsme inkasovali lacinou branku, která náš výkon negativně ovlivnila. Začali jsme kupit další chyby a hra se vyrovnala. Míč se pohyboval převážně ve středu hřiště a hrál se bezkrevný fotbal.

Ve druhém poločase se náš výkon příliš nezměnil. Dobře jsme kombinovali, ale do větších šancí jsme se nedostávali. Druhá branka ze standardní situace nám vzala další vítr z plachet. Až patnáct minut před koncem zápasu, kdy soupeř z vyčerpání již pouze chodil, jsme dokázali snížit. Bohužel tlak, který jsme si vytvořili a šance, které jsme zahodili, znamenají další ztrátu v boji o záchranu.

Je škoda, že si necháme dát laciné branky a sami se nedokážeme z velkých šancí prosadit. Také by to chtělo více emocí a větší tlak na soupeře, který přijede s jedním náhradníkem, nejen prvních deset a posledních patnáct minut v zápase. Je to škoda, protože tohle byl soupeř k poražení a když ne, tak minimálně na bod to určitě bylo.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady Praha 1:2 (0:1) Video ze zápasu