FC Tempo Praha

U13: Otevřená partie o první místo

21.5.2019 10:31   Radim Pfeifer  

Bohemka výrazně posílila sestavu a zápas o první místo výsledkově zvládla lépe.

V sobotu jsme se představili na hřišti v Hrdlořezích, kde hraje svá domácí utkání Bohemka. Počasí fotbalu přálo a kluci byli připraveni rozdat si to s Bohemáky o první místo v tabulce pražské soutěže. Již úvod utkání naznačil, že kluci z  Bohemky si s míčem rozumí. Naše hráče však po pár nepřesných pokusech domácích zdobila především dravost a snaha o rychlé brejky do nepřipravené obrany. Téměř celý poločas jsme hráli s Bohemkou otevřenou partii. Domácí měli více šancí, ale ty likvidoval dobře chytající Barták. Těsně před poločasem se Bohemce podařilo otevřít skóre na 1:0. Vzápětí přidali ještě branku na 2:0 po chybě našeho brankáře v rozehrávce.

O poločasové pauze byla na našich klucích vidět chuť se o první místo porvat. Věděli jsme, že naše šance na góly budou pramenit především z odvahy hrát a nebát se udělat 1vs1. Troufnu si říct, že odvaha bylo to jediné, v čem byla Bohemka v první půli lepší.

Do druhé půle jsme tedy vešli odhodlaní a plní touhy po vyrovnání. Již po minutě hry se naše chuť přetavila v gól. Skvěle hrající Nguyen prošel středem hřiště, jako kdyby tam byli protihráči pouze namalovaní a zakončil výstavní střelou přímo do šibenice. Po dalších dvou minutách již bylo srovnáno.  A to když opět Nguyen prošel podél brankové čáry a předložil Schnappelovi, který se z blízkosti branky většinou nemýlí. Bylo vyrovnáno na 2:2. Bohužel, jak již to u nás bývá zvykem, dostali jsme po pár minutách soupeře znovu do hry. Místo toho abychom dokonali obrat… Chyba byla opět v rozehře od branky. Obránce nevyveze míč po otevřené lajně, raději odevzdá brankáři, který je pod tlakem útočníka a je z toho branka na 3:2. Opět ta herní odvaha.

Poté jsme dostali ještě několik branek především z nekoncentrovanosti a nedůrazu. Výsledek jsme ještě dvakrát kosmeticky upravili, když se z přímého kopu krásně do šibenice trefil aktivně hrající Kukuczka. Náš poslední gól vstřelil opět Nguyen, který byl dozajista nejlepším hráčem tohoto zápasu. Vyzdvihl bych také dobrou práci Nezdařila v defenzivě.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 C - FC Tempo Praha C 9:4 (2:0)