FC Tempo Praha

U19: Vítězství nad Cidlinou

21.5.2019 22:35   Filip Šmídek  

Při výhře 4:2 dvakrát skóroval záložník Bohdan.

Zápas jsme začali aktivně a hned z první standardky se krásně přes zeď trefil Bohdan - 1:0. I nadále jsme byli aktivnější my, dobře jsme drželi balon, ale v předfinální a finální fázi nám chyběl větší klid. Po rychle vhozeném autu se Adámek obtočil kolem obránce a trefil se přesně pod břevno 2:0. Bohužel naše klasika, soupeř si vytvořil standardku, neuhlídaný hráč a ten se trefil hlavou hezky pod břevno - 2:1. V závěru jsme byli opět nebezpeční, Pytlíček se ocitl dvakrát na malém vápně, poprvé nepochopitelně přestřelil, o chvíli později už se nemýlil - 3:1.

Druhý poločas jsme stále pokračovali v aktivitě a to se nám vyplatilo, důraz před vápnem, vyplavaný míč se dostal k Bohdanovi a ten ho v poklidu uklidil kolem brankáře - 4:1. Poté jsme trochu polevili a po zbytečné ztrátě ve středu hřiště nás Cidlina přečíslila a snížila na 4:2. To nás trochu zmrazilo a začali jsme být nervóznější. Přesto si hosté vytvořili pouze jednu nebezpečnou situaci, ale v té nás podržel Žeži v bráně. My jsme zato v závěru nedali dalších pět až šest velmi slibných šancí.

Po dvou porážkách jsem měl s kluky v týdnu a před zápasem menší promluvu. Kluci od začátku zápasu hráli koncentrovaně, velmi slušně na míči a tím si vytvářeli zajímavé situace. Od stavu 4:2 se ukázalo, že hosté jsou na tom dobře fyzicky, mají tam několik šikovných hráčů a v tu chvíli byli nebezpečnější. Naštěstí jsme se v závěru opět srovnali, zjednodušili jsme to a zaslouženě si dokráčeli k vítězství.

Zápasy:

FC Tempo Praha - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4:2 (3:1)