FC Tempo Praha

U19: Divizní titul se vzdálil

10.6.2019 11:27   Jaroslav Teplan  

Tempo vyhrálo na Meteoru na penalty a bohužel muselo snášet hanlivé urážky domácích trenérů.

V dalším zápase jsme zajížděli na Meteor, kde jsme si to s domácími měli rozdat o první místo v tabulce. Potřebovali jsme zvítězit za tři body, abychom mohli, v případě vítězství v posledním kole, slavit první místo v tabulce.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, motivovaně a především sebevědomě. Soupeře jsme výrazně přehrávali a vytvořili jsme si dvě zajímavé příležitosti, které jsme neproměnili. Postupně se však hra vyrovnávala a do konce poločasu se hrálo spíše mezi vápny, když ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Meteor za celý poločas zahrozil pouze jednou, když skrz celé vápno propadla standardní situace.

Hned v úvodu druhého poločasu těsně minul branku hlavičkující Kostka, ale o minutu později krásnou střelou využil nabídku Adámka a dostali jsme se do vedení 1:0. Poté jsme trošku z naší aktivity ustoupili, hrálo se ve středu hřiště a my jsme vyráželi k rychlým protiútokům. Bohužel se nám nedařilo vstřelit druhou branku, která by pravděpodobně zápas rozhodla. Pak přišla 75. minuta a náš zbytečný faul v blízkosti pokutového území. Soupeř tuto výhodu potrestal, když z následného centru nedal Trenkwitz Žežulkovi šanci.

Poté jsme začali hrát vabank, protože jsme potřebovali tři body. Nejdříve Hampapa těsně minul před brankářem hostí. V závěru jsme si ještě vytvořili dva rohové kopy. Branku jsme nevstřelili, ba naopak málem inkasovali, když soupeř těsně minul naši prázdnou branku.

Nakonec o vítězství rozhodly pokutové kopy, ve kterých jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Kluky po dnešním zápase musíme pochválit. Zápasem maximálně žili, dali do toho vše, ale bohužel série chyb před inkasovanou brankou nás stála vítězství za tři body. Přesto kluci děkujeme za výkon v dnešním utkání a za celou sezónu. Věříme, že zvládneme i poslední utkání na Vyšehradě, a potvrdíme tak svoji kvalitu.

Ještě bych se chtěl zmínit o dvou faktorech tohoto utkání. Nikdy jsem se k těmto věcem nevyjadřoval, přesto po tomto utkání musím.

Nejdříve bych chtěl pochválit hlavního rozhodčího Starého, který toto těžké utkání s přehledem odřídil, dokázal své výroky jasně vysvětlit a choval se uctivě ke všem zúčastněným.

Naopak na druhé straně, co předváděli "trenéři" Kopač s Pacovským, to je hanba nejen pro fotbal, ale i pro celou slušnou společnost. Tito pánové po celou dobu hanlivými výroky osočovali náš klub či naše hráče, popřípadě rozhodčí. Je smutné vídat tyto lidi u fotbalu, kteří vůbec nechápou, možná nechtějí chápat, slova VÝCHOVA, RESPEKT či FAIR PLAY. Mé veliké podivení patří rodičům i hráčům Meteoru, že jim nevadí být vychováván v tomto prostředí. Možná je to totiž rovněž způsob jak vychovat slušného člověka, který má býti inspirací pro společnost.

Přesto soupeři gratuluji k vítězství v divizi.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha 1:1 (0:0), pen. 2:4