FC Tempo Praha

Muži B: V bod už nikdo nevěřil

12.6.2019 14:27   Jiří Nechvíla  

Ještě v 85. minutě prohrávala Benfika v Kunraticích 1:4, přesto odjela s bodem.

Super počasí, pěkná tráva a malý derby. I když v zápase u o nic nešlo, tak oba týmy chtěly vyhrát. Trenér ukázal své strategické schopnosti, když mě nezařadil do základní sestavy. V první půli se hrát dost nezáživný fotbal, a tak celá lavička sledovala na mobilu finále Roland Garros. Bohužel bylo za pár minut hotovo, a tak jsme museli přesunout zrak zas na zápas. Tam se hrál pořád stejný nepříliš pěkný fotbal. Naštěstí u naší lajny hrál Pavel Hrstka, a tak se mohly rozjet fórky na jeho dresu. Pavlovi to k lepšímu výkonu moc nepomohlo a o půli byl vystřídán Pendrekem. Nicméně jsme u půli tekli 0:1 a bylo načase něco změnit.


SK Slovan Kunratice - FC Tempo Praha B 4:4 SK Slovan Kunratice - FC Tempo Praha B 4:4
Petr, krom na Pendreka, ukázal i na mě a volba to byla jistě správná. V 78. minutě jsme už prohrávali 1:4. A tímto se dostávám k příběhu, který bych Vám rád vyprávěl. Se mnou na lavičce seděl i vám starý známý Pepíček Hurka. Ten se posledních 14 dní potýkal se zdravotními problémy. Pepa se totiž rozhodnul přestat kouřit a když dáte krabku a půl denně, tak s tím seknout není žádný med. To jste nevrlej, špatně spíte a když teď všude běží klima, tak vás hned chytnou plíce. Plíce jsou jediný orgán v těle, který se dokáže sám regenerovat. Dohromady v jedné plíci je přes 350 miliónů plicních sklípků, takže než se to všechno svinstvo pročistí, tak to něco zabere. Do toho, co čert nechtěl, ho chytlo ucho, a tak musel na píchání. Příčina byla jasná. Vatové tyčinky do uší. 

Každej výrobce má na obalu napsáno, že to slouží pouze k zevnímu použití. Ale nééé, beztak to každej cpe co nejvíc dovnitř, na hrubo a na sílu. To se vám to pak všechno nahromadí a máte založeno na problém. Uši si musíte čistit ručně upravenou kancelářskou sponkou, která díky svému aerodynamickému tvaru je nejvhodnějším nástrojem na mnohonásobné použití. I přes všechny tyto trable byl Pepík na lavičce připraven kdykoliv svému týmu pomoci. Když nám Kunratice v 54. minutě vstřelily druhý gól, už nebylo pro Petra zbytí a poslal tam Pepíka. Ten hned v 64. minutě snížil. Bohužel Pepík se po svém úvodním gólu dost rozkašlal. Vlítnout do rozehraného zápasu není nikdy nic příjemného, natož po výše zmíněném. Lítalo mu to z krku. Klasicky do předklonu a ruce na kolena. Během této doby nám Kunratice nasypaly další dva góly a v 80. minutě, za stavu 4:1, začali odcházet naši diváci ze stadiónu. Konkrétně a jmenovitě Jan Kuchař a Emil Komorník. 

Když to Pepík všechno vykašlal, zasignalizoval na lavici, že tu sanitku můžou zrušit a začal zase hrát. 85. minuta, housky gólmanovi - 4:2. 86. minuta, nažer se - 4:3. Pepík dovršil hattrick. Kluci kunratický už si mysleli, že to ušmrdlaj u rohovýho praporku, ale dostali jsme k dispozici standardku, ze které byla další standardka a z té byl roh. A z toho to Milka posadil na hlavu Žloudkovi a ten ve 4. minutě nastavení dovršil skoro obrat. 4:4 se ale po vývoji zápasu počítá!!!

Zápasy:

SK Slovan Kunratice - FC Tempo Praha B 4:4 (1:0)