FC Tempo Praha

U13: Rozlučka s polovinou hřiště

14.6.2019 12:15   Dominik Kadlec  

Na turnaji v Drážďanech si Tempáci připsali cenné výhry nad Teplicemi a domácím Dynamem.

Poslední utkání v počtu 7+1 jsme odehráli o víkendu a byla to pěkná tečka za sezonou.

První skupina nastoupila k turnaji v Drážďanech a přivezla 2. místo. Je nutno říct, že soupeři ve skupině byli jen na rozehrání. Hrát se začalo až po postupu ze skupiny. Klíčový zápas byl o postup mezi čtyři nejlepší, kdy jsme se poměřili se stejně starým týmem FK Teplice. Do utkání kluci vstoupili výborně a v polovině vedli zaslouženě 2:0, poté začal hrozit i soupeř a nakonec kluci zaslouženě vyhráli 2:1. O postup do finále jsme hráli s Dynamem Drážďany a průběh byl velmi podobný utkání s Teplicemi. Zaslouženě jsme prošli do finále, ve kterém náš čekala německá Pirna. Finále bylo vyrovnané, na obou stranách byly dvě až tři velké šance, které zlikvidovali brankáři. Poté jsme však chybovali v rozehrávce a tři minuty před koncem poslali soupeře do vedení a ten už si ho pohlídal a při hře naší hře vabank ještě zvýšil těsně před koncem na 2:0. Skalpy Teplic a Dynama Drážďany jsou velmi cenné a konečné 2. místo je krásnou tečkou za sezónou. Příjemný byl také zájem německého soupeře, se kterým jsme se v turnaji nepotkali, zahrát si s námi po konci turnaji, neboť se mu líbila naše snaha "hrát fotbal" (přihrávat, kličkovat, rozehrávat od brány).

V turnaji jsme se setkali s tím, že někteří rozhodčí byli na straně domácích týmů, někteří soupeři padali na zem jako hrušky. Pro kluky je tedy konec sezóny také tréninkem mentální odolnosti. V takových situacích nejde udělat nic jiného než zatnout zuby a hrát dál, vytvořit si tolik šancí a takovou převahu, aby tým dokázal i tak zvítězit. Ve skupině jsme prohráli jedno utkání a to proto, že se kluci nechali rozhodit špatnými rozhodnutími rozhodčího a přestali se soustředit na hru. Pokud by tomu tak nebylo, vyhráli by i přes chyby rozhodčího, protože kvalita byla jasně na naší straně.

Druhá skupina se vypravila do Písku k poslednímu ligovému utkání. V utkání měli dostat, kromě kluků, kteří hrají pravidelně ligu, prostor také kluci, kteří v ní tolik nenastupovali. Řekli si o to dobrými výkony v pražské soutěži, kdy na jaře nestačili pouze na Bohemians a zakončili soutěž na 2. místě. Bohužel nakonec někteří rodiče o tuto možnost neprojevili zájem a na poslední chvíli poslali omluvenky. Tím jsme se dostali do kritické situace a k utkání jelo jen deset kluků, z toho dva kluci z 2007. Jednoznačně pozitivní však je to, že kluci předvedli, že se třetím týmem tabulky mohou hrát vyrovnané utkání. V první třetině byli naši kluci lepší a po zásluze vedli. Soupeř nakonec utkání otočil a to zejména kvůli tomu, že našim klukům docházely síly. V týdnu po utkání proběhly rozhovory s rodiči, kde jsme, věřím, našli společnou řeč a už se nám toto nestane.

Jarní část sezóny nakonec můžeme hodnotit pozitivně. Na podzim jsme příliš bodů v lize nezískali a v pražské soutěži jsme si připsali tři prohry. Na jaře se nám podařilo v lize bodovat více, výsledkově a herně jsme trápili Spartu i Bohemku a jako vyloženě nevydařený můžeme hodnotit jen zápas v Plzni. V pražské soutěži jsme ve všech utkání zvítězili převahou třídy, nestačili jsme pouze na Bohemians, kteří postavili komplet ročník 2006, což svědčí o tom, že si kluci svými výkony vydobyli respekt.

Nyní náš čeká zakončení sezóny v Třebíči. Zde se po několika úpravách a změnách v rozlosování hraje 10+1. Čeká nás špičková konfrontace se soupeři, kteří povětšinou již v této sezóně 10+1 hráli. V turnaji nemáme co ztratit a věřím, že společně strávený čas utuží partu kluků a rozloučíme se společně se sezonou a léty strávenými v malém fotbale. Příští sezóna začne pomalu ukazovat, na co mají kluci na velkém hřišti. 

Zápasy:

TJ Praga - FC Tempo Praha C 2:20 (1:6)
FC Písek - FC Tempo Praha 12:4 (8:3)