FC Tempo Praha

U17: Dvaadvacet penalt

18.6.2019 23:15   Tomáš Zajíček  

Tempo po remíze s Vyšehradem prohrálo penaltové drama.

V posledním utkání sezóny jsme změřili síly s domácím Vyšehradem. Terén, počasí ani důležitost utkání nenasvědčovaly tomu, že by se mělo jednat o pohledné utkání.

Úvodní pětiminutovka patřila soupeři, který nás pohybem a důrazem zatlačil na vlastní polovinu. S přibývajícím časem jsme nasazení začali zvyšovat i my a utkání se vyrovnalo. Hrál se převážně kombinační fotbal a i z těžkých situací se dařilo oběma celkům vyvážet míč na útočnou polovinu. Ke konci první půle již byli Tempáci lepším týmem a čím dál častěji tlačili domácí do hloubi jejich vlastní poloviny hřiště. V prvním dějství fungovaly obrany obou soupeřů velmi slušně, a proto převažovala zakončení hlavně ze střední vzdálenosti a po centrech.

Ve druhém poločase již naši kluci moc nepůjčovali míč domácím a hrálo se převážně na jejich straně hřiště. Vyšehrad hrozil hlavně z brejkových situací, my se stále snažili trpělivě kombinovat. Druhá půle přinesla více šancí, ale stejně jako v poločase prvním se žádný ze střelců neprosadil. Rozhodnout tak musely pokutové kopy, ve kterých byl úspěšnější domácí tým. Zajímavostí zajisté je fakt, že vítěze určila až jedenáctá série. Z 22 penalt pouze jediná nebyla proměněna.

Po minulém utkání, kdy jsme byli k našim klukům velmi kritičtí, je dnes potřeba je pochválit za předvedenou hru i nasazení. Obzvláště Husák na postu pravého obránce a Jakub Havlíček ve středu zálohy předvedli nadstandardní výkony.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad B - FC Tempo Praha 0:0 (0:0), pen. 11:10