FC Tempo Praha

U17: Konec hájení, takový výkon nestačí

5.8.2019 9:06   Richard Valoušek  

Tempáci dostali sedm branek od Viktorie Žižkov.

Dva týdny měli kluci na to, aby prokázali, že si místo v kádru ligové sedmnáctky zaslouží. Utkání se Žižkovem bylo poslední zkouškou širšího kádru. Do zápasového týdne, který vyvrcholí úvodním kolem s Jabloncem, půjdeme již se zúženým kádrem na 18 hráčů s tím, že další čtyři jsou na marodce. Na tu se bohužel přidal při zápase s Viktorkou i pilíř základní sestavy "Větrák", kterému ošklivě zajel soupeř do kotníku. Po prvotním šoku a exportu sanitkou na Bulovku jde v uvozovkách "naštěstí v neštěstí" jen o výron kotníku.

Ostatní kluci s námi zůstanou v úzkém kontaktu, ale v aktuální konkurenci by mnoho prostoru na hřišti nedostali a v jejich věku je nejdůležitější herní praxe. Tu tak dostanou v týmech divizní a krajské úrovně s tím, že se s koncem podzimu opět vrátí a zabojují o své místo na Tempu. Je potřeba zmínit, že žádný z vyřazených hráčů nic nevypustil. Naopak jde o velmi pracovité kluky s dobrým přístupem, kterým však krůček do ligového kádru schází. Věřím, že v zimě či v létě před novou sezónou ten krok udělají.

A teď k zápasu ..
.. začátek jako z hororu. Ani jsme se nerozkoukali a soupeř nám z první při rozehrávce posílá míč za záda Skokyho. Ten se z šoku a vlastního prospání situace dalších patnáct minut nemůže dostat do hry. Nervózní rozehrávkou a chybami v komunikaci dostáváme v první čtvrthodince další tři branky. Tým nefunguje jako celek, ztrátami míče se dostáváme pod tlak. Reagujeme střídáním a lehkým posunutím řad. Teprve nyní se dostáváme do hry. Nejdříve snižujeme po rychlé akci Lingyse střelou Větráka do prázdné branky. Následně po nacvičeném signálu z rohového kopu trefujeme břevno. Škoda, do šatny by se šlo s lepším pocitem při ztrátě dvou branek.

Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a vystřídali většinu základní jedenáctky. Hra se srovnala, šance byly na obou stranách, bohužel my dostáváme dvě naprosto laciné branky z dorážky a obstřelem špatně postavené zdi. Až pak přichází řada opět na nás, kdy se svou dravostí prosadil na levé straně Krejča. 
Konečný výsledek je pro mě osobně velkým zklamáním. Když k tomu přidám zranění dvou našich hráčů, nenacházím na zápase mnoho pozitivního. Hra nám opět o klucích mnohé prozradila. V pondělí se kluci dozví, jak bude vypadat kádr pro podzimní část ligové sezóny. Tu odstartujeme v neděli doma s Jabloncem. Do té doby nás čeká ještě středeční generálka v Chrudimi (12:30).

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha 7:2 (4:1)