FC Tempo Praha

U17: Musíme chtít všichni

8.8.2019 14:29   Richard Valoušek  

Tempáci v generálce Chrudim herně převýšili, ale soupeři podlehli 2:4.

Musíme chtít všichni! To je první věta, která mě napadá při hodnocení našeho závěrečného zápasu letní přípravy před premiérovou sezónou v České lize. Poctivost, to je vlastnost, kterou budou mít hráči, kteří nastoupí v neděli k úvodnímu zápasu proti Jablonci. Kdo ji nemá, nebo nám ji v přípravném období neukázal, prostor na hřišti nedostane.

Do nočních hodin jsem se díval na záznam z utkání, abych některým hráčům nekřivdil, ale přístup některých byl pro mě osobně nepochopitelný a budeme to muset osobně řešit. Věci, co se řeknou v kabině, zůstanou v kabině, pravidlo, které ctím a bude platit v mém týmu vždy. Je potřeba si věci vysvětlit, protože ti, kteří mají být lídry, jimi nejsou, což je škoda především pro ně samotné. Tým je naštěstí dostatečně konkurenceschopný, na jednotlivé posty máme více variant, takže je to především o každém hráči, aby chtěl. My pro jeho chuť a zápal děláme a uděláme v trenérském týmu cokoliv.

Vstup do utkání jsme měli skvělý, kluci byli často na míči, včas dostupovali soupeře a vhodně presovali. Vysoký počet získaných míčů nám nabízel otevřená vrátka v soupeřově obraně, která jsme bohužel špatným řešením finální fáze nevyužili. Za celý první poločas měl soupeř jednu šanci, a tu využil. Bohužel jsme mu ji nabídli laxní ztrátou ve středu hřiště.

Do druhého poločasu přišlo oživení díky střídajícím hráčům, Šmerdič i Miloš dali hře v útoku odvahu, drzost a gólové řešení. V obraně nám to však vůbec nefungovalo. Za vinu to dávám především nepoctivosti, která vedla k nedostatečnému zavírání prostorů.

Celkové skóre 2:4 ve prospěch soupeře je pro mě zklamáním, protože i podle statistik ze zápasu by to mělo být přesně naopak. Na druhou stranu jsem rád, že jsme soupeře přehráli, i když ne výsledkově.

Kluci občas říkají, že jsme na ně až moc hodní. V kabině po utkání pocítili, že tomu tak je, jen když si to zaslouží. Vždy budu ke klukům férový, říkat jim věci na rovinu, vyčítat jen to, co vím, že odflákli. Chyby se stávají a stávat budou, úkolem nás trenérů je na ně upozorňovat a snažit se je postupně odstraňovat. Chyby se dají pochopit, ale ne nepoctivost, nedisciplinovanost. To budeme řešit.

Jsem přesvědčený, že v neděli vběhne na trávník sebevědomá a natěšená jedenáctka, která podá poctivý výkon. Náš úkol pro neděli je jednoznačný: odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou a dobrým pocitem z odvedeného výkonu.

Zápasy:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 4:2 (2:0)