FC Tempo Praha

Pozvánka na tempácký víkend

9.8.2019 14:05   redakce  

Velká ligová premiéra je tady, dorosty přivítají Jablonec, poprvé se představí také áčko pod trenérem Rodingerem.

Skoro dvouměsíční půst skončil, na Tempo se vrací mistrovské zápasy. Velké natěšení směřuje především k neděli, kdy nás čeká několik velkých premiér. Historickým momentem bude úvodní zápas dorostů v české lize, ke kterému na Lhotku dorazí hosté z Jablonce. Přijďte Tempáky podpořit ve třech nesmírně zajímavých zápasech!


Program odstartuje v pravé poledne utkáním U19, která přípravou prošla s jedinou porážkou. Zbylé čtyři zápasy zvládla vítězně, včetně duelu právě s Jabloncem na soustředění. Tehdy to ovšem byla příprava se vším všudy, takže se dá čekat daleko náročnější zápas.

Další premiérou bude úvodní mistrovský zápas trenéra Richarda Valouška v červenožlutých barvách. Ten se zatím u kormidla U17 věnoval především skládání týmu a postupem času šly výsledky a hlavně herní projev k lepšímu. Třeba se tedy první výhra urodí právě proti Jablonci.

Na závěr víkendu v 17 hodin se poprvé představí naše áčko pod vedením nového trenéra Dominika Rodingera a "ligových" asistentů Daniela Krcha a Martina Dostála. Premiéra to nebude pouze pro ně, ale i pro šest nových tváří v kádru: Dan Bláha (návrat z Bílé Hory, 22 let, střed zálohy), Tomáš Cejnar (Březiněves, 20 let, útočník), Ivan Derda (Zličín, 19 let, útočník), Robin Eremiáš (Březiněves, 22 let, křídlo), Jakub Mareček (Kylešovice, 24 let, krajní obránce) a Anh Tung Nguyen (Viktoria Žižkov, 22 let, krajní obránce).

V přípravě áčko dvakrát vyhrálo a jednou prohrálo, zápas s béčkem Viktorky Žižkov se bohužel kvůli vážnému zranění nedohrál. Mužstvo bude po sestupu z Pražského přeboru chtít bojovat o okamžitý návrat, právě proto nebude prostor pro zaváhání hned od prvního kola. Soupeřem bude Xaverov, který v loňské sezóně udržel I. A třídu o čtyři body.

Zajímavý předkrm před nedělním programem obstará už v sobotu dopoledne béčko, které nuceně spadlo do I. B třídy. V prvním kole přivítá nováčka soutěže Mezinárodní Svaz Mládeže - tým, který je složen z mladých hráčů ze zemí východní Evropy a který loni opanoval II. třídu, když nastřílel 111 gólů. I Benfika razí heslo, že nejlepší obrana je útok, takže by mohl být k vidění zajímavý start do nové mistrovské sezóny.

sobota 10. srpna
10:15 Muži B - Mezinárodní Svaz Mládeže

neděle 11. srpna
12:00 U19 - FK Jablonec
14:15 U17 - FK Jablonec
17:00 Muži A - SC Xaverov Horní Počernice 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - Mezinárodní Svaz Mládeže 3:3 (2:1)
FC Tempo Praha - FK Jablonec 5:1 (0:0)
FC Tempo Praha - FK Jablonec 0:3 (0:2)
FC Tempo Praha - SC Xaverov Horní Počernice 3:0 (0:0)