FC Tempo Praha

U17: Chyběla lepší koncovka

13.8.2019 14:25   Richard Valoušek  

Tempáci s Jabloncem drželi herně krok, ale soupeř byl důraznější a pohotovější v koncovce.

Když jsem tým před třemi týdny přebíral, prohráli jsme se stejným soupeřem na plné čáře 0:8, a to především kvůli laciným ztrátám míče, chybám v rozehrávce a malému důrazu. Na všechny tyto aspekty, a nejen na ně, jsme se snažili během krátkého přípravného období zaměřit a všechny se také výrazně zlepšily. Jen ta finální fáze, rozhodování kluků na útočné třetině hřiště, v tom jsme za soupeřem zaostávali, a to také rozhodlo o výsledku.

Přitom premiérová ligová sezóna nemusela začít vůbec špatně, ale úvodní šanci zápasu Šmerdič neproměnil. První dvacetiminutovka se nesla v duchu "nahoru-dolů". Oba týmy chtěly otevřít skóre a hra měla spád. Jablonečtí hrozili především dlouhými pasy do křídel a za naši obranu, my se snažili kombinovat po zemi, ale srážela nás třetí, čtvrtá přihrávka, která nebyla dostatečně přesná.

Ve 20. minutě přišlo zaváhání na naší levé straně, soupeř nás přečíslil, zavezl míč do vápna a byl faulován. Hostující hráč si míč stáhl rukou pod tělo s pocitem, že se píská pokutový kop. Rozhodčí však nechal ve hře pokračovat, hráč nečekaně pustil míč, vstal, přihrál před branku a tam naši zaskočenou obranu soupeř potrestal vedoucím gólem. Proč rozhodčí nepískl penaltu nebo nepřerušil hru kvůli evidentní hře rukou zůstává otázkou. Škoda.

Kluky branka zaskočila, úvod utkání jim totiž vyšel a teď tahali za kratší konec. A tak přišel za naši pasivitu druhý trest. Tentokrát se hosté prosadili po pravé straně. Míč se dostal až k našemu brankáři Skokymu, který nedůrazným zákrokem nabídl soupeři dvoubrankové vedení - 0:2.

FC Tempo Praha - FK Jablonec 0:3 FC Tempo Praha - FK Jablonec 0:3
Do poločasu zbývalo dvacet minut a kluci se je rozhodli využít. Začali hrát rychleji, díky přesnějším kombinacím se dostávali do přečíslení 3 na 2 nebo 4 na 3, ale vždy situaci řešili nepřipravenou střelou místo snahy dostat se až k brance.

Soupeř již tolik nehrozil, jen se dále pouštěl do tvrdých výpadů za hranicí pravidel. Nejdříve to odnesl po ošklivém zákroku stoper Šális, který musel střídat a následně i brankář Skoky. Za nesmyslné dojetí na něj následovala i žlutá karta a šrám v obličeji našeho gólmana.

Druhý poločas se už odehrával po většinu času na polovině Jablonce. Napomohla tomu i červená karta hostů a naše početní výhoda. Největší šanci měl Raky, který se dostal k odraženému míči, využil vyběhnutého brankáře, ale jeho dalekonosný lob skončil na tyči. Další šance se také neujaly, a to především kvůli našim nepřesným střelám.

V úplném závěru, kdy se kluci tlačili za kýženou brankou, přišel trest na druhé straně. Po brejku Jablonce propadla naše levá strana a ve vápně rozhodla chladnokrevnost hostů. Rychlá klička a přesné zakončení na zadní tyč dalo výsledku konečnou podobu.

Pro kluky je to tvrdý direkt, po celý zápas dřeli, nevypustili jediný souboj. Dokud hráli hosté v rámci pravidel, drželi se s nimi i v důrazu. V efektivitě byl však fotbal spravedlivý. Na rozdíl od Jablonce jsme nedokázali své příležitosti proměnit a zaslouženě prohráli. Teď rychle "pofoukat" šrámy a připravit se na dalšího severočeského soupeře, Slovan Liberec. Kluci ukázali, že na ligu mají, soupeři se dokázali vyrovnat. Ono to půjde!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 0:3 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:41)