FC Tempo Praha

Muži A: Druhá výhra s nulou

17.8.2019 18:08   Dominik Rodinger  

Znovu 3:0, tentokrát s Březiněvsí. Áčko má za sebou povedený start do soutěže.

Ve druhém kole jsem nastoupili proti soupeři z Březiněvsi, který v minulých letech okupoval vršek I.A třídy. Ve svém kádru mají velmi zkušené hráče. Přijeli s jasnou taktikou udržet co nejdéle výsledek 0:0 a čekat na standardní situaci nebo rychlý protiútok. I z toho důvodu hráli vzadu na pět obránců a na křídla dali mladého Fialu a rychlého Trnku, který hraje jinak levého obránce.

Začátek zápasu byl z naší strany velice dobrý. Měli jsme akce hlavně po naší pravé straně, kdy Valta piloval lajnu jako Dani Alves v největší slávě. Podařilo se nám soupeře potrestat až z rohového kopu, které jsme trénovali. Věděl jsem, že je to jedna z velkých slabin soupeře, a tak jsme šli do vedení gólem Šmídka na 1:0. Do 36. minuty jsme měli hru naprosto pod kontrolou, soupeře držel skvěle chytající Píša, který vyškrábl dvě střely ze šibenice. Držení míče bylo tak 80 ku 20. Poté jsme ale přistoupili na hru soupeře, začali sledovat a komentovat vše okolo, jen ne naši hru. I díky tomu jsme dali soupeři šanci, ale podržel nás zase Pacovský. Poločas tedy skončil 1:0.

Do druhého poločasu jsme vkročili správně, tedy aktivně a věnovali se jen samotné hře. Soupeře jsme prakticky nepustili za půlku hřiště. Vyústěním byla ještě větší nervozita soupeře a následné vyloučení Trnky, který po druhé žluté za řeči musel opustit hřiště. Podařilo se nám střídaní Jáchyma Trajhana, který oživil střed hřiště a měli jsme konečně i gólové šance. Bláha skóroval z penalty a Derda do prázdné branky po dvou minutách na hřišti po křídelní akci Valty. Do konce zápasu jsme měli další příležitosti, ale buď nás dále trápil brankář hostí Píša nebo jsme neměli přesnou mušku. Výsledek 3:0 hovoří jasně a osobně jsem velice rád, že máme takový vstup do soutěže.

Ve hře se už objevují věci z tréninku a daří se nám poměrně dobře diktovat tempo hry. Klukům jsem za výsledek moc poděkoval, protože mi dali k narozeninám ten nejhezčí dárek, který jen mohli. Příští týden jedeme do Uhříněvsi, kde je potřeba zase získat tři body a jít si za naším společným cílem. Chtěl bych ještě poděkovat všem, kteří se přišli podívat a věřím, že jich časem bude ještě více.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Březiněves 3:0 (1:0)