FC Tempo Praha

U13: Příprava v plném proudu

22.8.2019 16:49   Petr Havlíček  

Tým ročníku 2007, nově pod vedením trenéra Petra Havlíčka, absolvoval už tři zápasy a soustředění.

Máme za sebou první týden a půl přípravy, soustředění a tři přípravná utkání. S Vlašimí bylo všechno ovlivněno zátěží, ve které kluci celý týden byli, navíc hráli poprvé po delší době, a tak to bylo utkání hodně rozhárané, nepřesné a unavené. Moc fotbalové krásy zápas nepobral, z naší strany splňovala určité parametry pouze prostřední třetina. Na druhou stranu s ohledem na únavu kluků se nedal čekat žádný koncert, spíše šlo o rozehrání a rovnoměrnou zátěž pro všechny kluky.

Na soustředění nás čekaly zápasy dva, bohužel z organizačních důvodů se sešly ve stejný den a nakonec jsme nemohli sestavu tolik protočit. Kluci opět hráli v obrovské zátěži, s těžkýma nohama a s řadou pokynů a poznatků, o kterých se postupně bavíme. S Viktorkou Plzeň byla na začátku únava hodně znát, postupem času se výkon zlepšoval a prohra mohla být o něco nižší, kdybychom lépe naložili s nadějnými situacemi ve finální třetině. Jinak se všichni kluci snažili o konstruktivní hru, byla tam celá řada hezkých fotbalových momentů a jen to chce větší drzost a efektivitu před bránou soupeře.

S Petřínem to byl zápas, který jsme měli jasně vyhrát, protože jsme byli fotbalovější a hernější. Po ospalém vstupu šel náš výkon nahoru, ve druhé půlce zápasu jsme soupeře málokdy pouštěli k naší bráně. Bohužel jsme ale zahodili obrovské šance a Petřín potom využil našich chyb v rozehrávce, gólově odskočil a my to už nedokázali dohnat. Kluci musí být silní i v těchto momentech - byli psychicky nahoře, dostali hloupý gól a už se z toho neoklepali.

Jedno vítězství, dvě prohry, zajímavé herní pasáže, ale i spousta věcí, na kterých musíme pracovat. Co je však nejdůležitější, že kluci mají chuť a snahu přenášet to, co trénujeme, do své hry a do zápasů a že můžeme navázat na skvělou práci trenérů, kteří s týmem dosud pracovali. Důležitým úkolem je, abychom informace dávkovali a kluky jimi nepřehltili. Hodně se zaměřujeme na obrannou fázi, na prvky zónové obrany a individuální bránění 1v1. Velký posun kluci udělali v návratech a doplnění. Další principy hry, o kterých se bavíme, se týkají rozehrávky, výstavby útoku a presinku.

Zatím nás hodně trápí koncovka a obecně vytváření a proměňování šancí, což bude naším tématem v nejbližší době. Chce to daleko víc přímočarosti z krajů a před bránou nehledat tu úplně nejlepší možnost, ale zkrátka situaci překvapivě zakončit. Na tréninku kluci pálí do šibenice z různých prostorů, tak snad to brzy přeneseme do zápasů.

Na závěr bychom chtěli poděkovat rodičům a klukům za pohodový vstup do naší spolupráce a děkujeme všem třem soupeřům za přínosná utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Sellier & Bellot Vlašim 9:1 (:)
FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha 6:1 (:)
SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 6:3 (:)