FC Tempo Praha

U19: Více šancí, druhá výhra

26.8.2019 23:08   Filip Šmídek  

Kvalitní tým Hradce Králové si na Lhotce moc šancí nevytvořil. Tempáci vyhráli 3:1.

Ve třetím kole jsme na domácí půdě přivítali Hradec Králové. Úvod zápasu nám vyšel. Vypracovali jsme si dvě slibné příležitosti a ze druhé šance jsme udeřili Babického hlavou - 1:0. Následující fázi hry hrál soupeř dobře na míči, ale šance jsme si vytvářeli spíše my. Ve 23. minutě se dostal k centru Semecký, hostující brankář vyrazil míč jen k Sedlářovi a ten ho poslal do sítě - 2:0. To hradecké trochu utlumilo a byli jsme to my, kdo převzal iniciativu hry,byli jsme daleko častěji na míči a nebezpečnější. V největší šanci se ocitl opět Sedlář, ale místo klidu zazmatkoval a míč přenechal brankáři. Deset minut před koncem poločasu hosté zahrávali standardku, nepohlídaný hráč a míč zapadl Peškovi za tyč - 2:1. Závěrečných deset minut se hra obrátila, soupeře bylo plné hřiště, dobře kombinoval, ale naštěstí další vyloženější šanci si nevytvořil.

Druhý poločas začal podobně jako skončil ten první. Hradečtí byli silní na míči, ale my jsme stáli dobře postavení a čekali na chybu soupeře. Ta přišla v 55. minutě, kdy jsme získali míč ve středu pole, rychlou narážečkou poslali Tomáše Havlíčka do samostatného úniku a ten se štěstím prostřelil brankáře - 3:1. Dalších dvacet minut se hrálo mezi vápny, soupeř více držel míč, ale my ho drželi daleko od naší branky. V závěrečné patnáctiminutovce soupeř více otevřel hru a my chodili do nebezpečných brejků. Bohužel místo abychom dali pojistku a zápas v klidu dohráli, tak mohl přijít trest, kdy po standardní situaci zůstali před Peškem hned tři hostující hráči, ale naštěstí si dávali přednost a my jsme odehráli míč do bezpečí. Závěr zápasu se dohrál v klidu a my jsme se mohli radovat z vítězství.

Dnes proti nám nastoupil velmi kvalitní soupeř, který se po celý zápas prezentoval kvalitní hrou na míči, dobrým pohybem, ale minimem šancí. Zato my musíme kluky pochválit. Hráli jsme zodpovědně odzadu a byli jsme velmi nebezpeční vepředu. Vypracovali jsme si daleko více gólových příležitostí než soupeř, a proto jsme vyhráli.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 3:1 (2:1)