FC Tempo Praha

U13: S Duklou a v Roudnici

30.8.2019 11:03   Petr Havlíček  

Tempáci absolvovali poslední dva přípravné zápasy, teď je na řadě liga v Teplicích.

Máme za sebou poslední týden přípravy, jehož hlavní náplní byly zápasy s Duklou a v Roudnici nad Labem. V nich už bylo na klucích vidět, že jsou o poznání dynamičtější než na soustředění. Když se podíváme na zápas s Duklou, tak zhruba ve třetině zápasu to bylo herně poměrně vyrovnané a dost kluků dokázalo držet krok individuálně. Bohužel nás srazily "hloupé" góly, které jsme dostali ve dvou várkách rychle za sebou. Na druhou stranu dalších šancí měla Dukla opravdu hodně. Největší rozdíl byl asi ve způsobu hry - na vlastní polovině Dukla rychle kombinovala na jeden dva doteky, po přechodu poloviny hřiště byla přímočará a jejich "fofrníci" mazali do brány. My na vlastní polovině děláme zbytečné kličky do hráčů a na útočné polovině stále hledáme lepší pozici nebo si míč jen tak "přišťuchujeme". Chtěli bychom se přiblížit tomu prvnímu hernímu stylu a je super, že už to někteří kluci do sebe dostávají.

Ve čtvrtek jsme vyrazili do Roudnice vlakem, aby kluci měli možnost strávit spolu další čas mimo hřiště, který je stmeluje. Úplný vstup do zápasu se nám povedl, ale po nějakých deseti minutách převzali otěže domácí, kteří nás zhruba do poloviny zápasu přehrávali. Stejně jako s Duklou jsme obdrželi tři branky v rychlém sledu a rázem to zaslouženě za náš ospalý výkon bylo 2:6. Ve druhé půlce utkání už jsme byli daleko agresivnější, rychleji jsme dostupovali a s míčem na noze kluci potvrzovali, že fotbal hrát umí, jen to chce chuť a dravost úplně všech na hřišti. Nakonec jsme stáhli na 6:7, šance na další góly byly na obou stranách.

Velkým oříškem jsou pro kluky základy zónového bránění, kdy do nich postupně dostáváme, aby si hráče předávali, aby měli pokryté nebezpečné prostory a aby se dokázali zajišťovat a lépe si pomáhat. Proto se stane, že nám ještě vypadne volný hráč nebo že má hráč soupeře s míčem příliš času a prostoru. Tohle je ale základ pro přechod na velké hřiště příští rok. Když však kluci byli dostatečně agresivní, míčů získali v obou zápasech docela dost. V bránění jsou ale velké rezervy - jak v důrazu, tak v pozornosti a chytrosti. Dál musíme zapracovat na intenzitě hry, prudkosti přihrávek a zakončení, což určitě v porovnání s hráči ostatních klubů poznala pětice kluků, která si ve středu vyzkoušela trénink s pražským výběrem U13.

Děkujeme oběma soupeřům za přínosné zápasy a rodičům za podporu!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 4:15 (:)
SK Roudnice nad Labem - FC Tempo Praha 7:6 (:)