FC Tempo Praha

Muži A: Zbytečná domácí ztráta

2.9.2019 10:53   Dominik Rodinger  

Hájům jsme nabídli dvě branky individuálními chybami a stačili jsme jen srovnat na konečných 2:2.

Ve čtvrtém kole jsme doma přivítali soupeře z Hájů, který měl bilanci jedné výhry a dvou proher. My naopak měli za sebou vítěznou šňůru tří zápasů bez inkasované branky a devět bodů.

Od začátku jsme byli jasně lepším týmem, měli šance, ale bohužel do vedení šel soupeř, který potrestal naši individuální chybu po autovém vhazování z jejich půlky, kdy jsme propadli v souboji a přečíslení tři na dva krásně vyřešil střelou na zadní tyč agilní Mácha. Kluci se ale hned zvedli a snažili se rychle srovnat. Hrálo se vesměs, jako v minulých zápasech, okolo soupeřovy šestnáctky. Po krásné kombinační akci, která začala už od Pacovského, se po ťukesu poprvé v dresu Tempa prosadil výborně hrající Cejnar. Hru jsme měli pod kontrolou, ale i když jsme měli tři velké příležitosti, tak jsme šli v poločase do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas byl úplně stejného rázu. Bohužel jsme ale začali dělat chyby při obranném postavení, represinku a soupeř měl ve druhém poločase dva samostatné úniky na naši branku. Zápas se začal lámat po 70. minutě, kdy hosté opět udeřili po našich dvou stoprocentních šancích Perla a Šmídka, které jsme nedokázali ať už kvůli dobrému zákroku brankáře nebo vykopnutí míče z brankové čáry zlomit ve vedení na naši stranu. V 73. minutě jsme tedy prohrávali 1:2 a museli vrhnout všechny síly dopředu. V 84. minutě srovnal po bleskové křídelní akci Eichler a tentýž hráč měl v 91. minutě na noze rozhodující branku, kdy šel sám na branku a trefil tyč.

Za sebe musím říct, že remíza to byla asi zasloužená. Soupeř hlavně ve druhém poločase nevyužil dvě vyložené šance. I když jsem měli určitě více šancí my, tak jsme si asi vítězství nezasloužili. Musíme koukat dopředu, rozebrat si zápas a další týden v Troji jednoznačně vyhrát. Není na co čekat. Soupeři okolo nás vyhrávají, takže není možné takové zápasy ztrácet, zvlášť na domácí půdě.