FC Tempo Praha

U12: Teplice prostě zahrály lépe

3.9.2019 14:59   Antonín Plachý  

Vstup do soutěže se příliš nepovedl, protože v Teplicích zůstala naše vlajka. Fakticky i obrazně.

Ve hře byli Tepličtí kluci úspěšnější a navíc jim tam padaly góly, které nám tam nepadaly. Přestože oba naši brankaři vlastně neudělali žádnou chybu a zachytali dobře, tak zejména v první a druhé čtvrtině Tepličáci uklízeli míče do branky vcelku s přehledem. Trochu tomu pomohly nedůrazné souboje před brankou, kde kluci asi dvakrát místo do souboje zacouvali směrem k naší brance a dali soupeři čas.

Sice jsme se taky postupem času začali dostávat do šancí, ale neproměňovali jsme je. Myslím, že na vině byla kombinace zbrklosti v řešení situací, kdy kluci chtěli příliš brzy vystřelit a nepřipravili si míč, i když měli čas a nebo naopak příliš otáleli se střelou, až jim to soupeř ukopl. Chyběly nám prudší přihrávky za a skrze obranu, protože několik velmi dobrých pokusů o přenesení tam bylo, ale přihrávka nedolétla. Na toto se musím v tréninku ještě více zasoustředit, aby přihrávky byly prudší.

Ve třetí třetině jsme hru více strhli na svou stranu a byli jsme snad i mírně lepší, ale dokázali jsme dát pouze dva góly. Na klucích bylo vidět, že je ty dva góly povzbudily a hra začala být pěkná na pohled.

Škoda začátku utkání, kdy se zkrátka Teplickým dařilo více, ačkoliv se nedá říci, že by od nás někdo herně vyhořel. Jen v těch podstatných detailech jako je sprint za obranu, klid ve vápně, nebo důraz v souboji, byly Teplice o kousek lepší. Hráli jsme s tímto soupeřem již několikrát, vždy to bylo velmi vyrovnané a dlouhodobě bych řekl, že máme na to je porážet, tak věřím, že jim to na jaře doma oplatíme.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 9:2 (7:0)