FC Tempo Praha

U19: Další skalp favorita

3.9.2019 20:57   Filip Šmídek  

Tempo si po Jablonci poradilo i s Teplicemi. Podívejte se na video uvnitř článku!

V neděli odpoledne jsme doma přivítali Teplice. Zápas začal opatrně z obou stran, a tak až po deseti minutách se dostával do slibné šance Babický, ale jeho slabou střelu brankář v klidu chytil. Po čtvrthodince hry jsme na pravé straně hezky zakombinovali, na konci akce Trajhan připravil míč Trojanovi a ten ho poslal do šibenice - 1:0. I nadále se nehrál moc pohledný fotbal a hrálo se hlavně mezi vápny. V závěru poločasu Trajhan z přímého kopu přestřelil a na druhé straně pálil soupeř v největší šanci kousek vedle.

Druhý poločas jsme začali trochu lépe my, Hned po minutě se dostal do obrovské šance Plíšek, ale jeho hlavičku z malého vápna gólman bravurně vyrazil. O deset minut později byl lehce za půlkou faulován Babický, Sedlář rychle rozehrál na Tomáše Havlíčka a ten k překvapení všech (hlavně brankáře, který se nepochopitelně otočil zády do hry) poslal míč do brány - 2:0. V tu chvíli hosté byli psychicky dole, my jsme byli o něco lepší na míči. V 71. minutě, po zaváhání soupeřovy obrany, si pas od Hampapy našel Babický a zvýšil na 3:0. V závěrečné čtvrthodince byl nebezpečnější soupeř, dva vypadlé míče, jeden na penaltě a druhý za vápnem, ale napálil pouze nad branku. Až tři minuty před koncem soupeř velmi lacino snížil. Když jsme nejdříve zbytečně faulovali na hranici vápna a z přímáku se trefil Emmer - 3:1. V závěru už se nic na stavu nezměnilo a my se mohli radovat z cenného vítězství.

Pro oko diváka se nehrál moc pohledný fotbal. Bylo tam hodně nepřesností, soubojů a zbytečných ztrát. Kluci dnes ale zaslouží absolutorium. Na hřišti žrali trávu, hráli naprosto zodpovědně, makali jeden za druhého a bylo vidět, že chtějí hrozně vyhrát. Myslím, že jsme si vypracovali více gólových příležitostí a zaslouženě vyhráli.


Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 3:1 (1:0)