FC Tempo Praha

U14: Přestřelka nakonec pro Kladno

4.9.2019 9:57   Jaroslav Teplan  

Atraktivní zápas, jedenáct branek, ale nešťastný konec pro domácí Tempáky. 

V sobotu jsme doma hráli utkání s Kladnem a nezaujatému divákovi se zápas musel líbit. Atraktivní zápas nahoru dolů s celkovým počtem jedenácti gólů, spoustou neproměněných příležitostí a velkou dávkou emocí na obou stranách. Bohužel v tomto utkání se nám staly osudným standardní situace. Soupeř byl v této činnosti mnohem lepší a vytěžil z nich tři branky, když jsme byli velice nedůslední a nepozorní v obranné fázi. Naopak my jsme vytvořili spoustu šancí v průběhu hry a ani ty nejvyloženější se nám nepodařilo proměňovat.

Do kabin jsme šli za poločasového vedení hostů 3:1. Vzhledem k řadě neproměněných šancí jsme věřili, že tento výsledek otočíme. Kluci tomu věřili také a brzy po poločase se nám podařilo vyrovnat. Soupeř se následně opět dostal do vedení, když se prosadil po dalším rohovém kopu. Kluci však zbraně nesložili. Ani ne minutu po svém vstupu na hřiště Matěj Sóos nabil na gól Péťovi Slavíčkovi. Vyrovnáno! A hned za další dvě minuty v samostatném nájezdu si Matěj píchnul míč kolem brankáře a dostal nás do vedení. Následně měl Matěj další obrovskou šanci, kde ho vychytal brankář a z následně rozehraného rohového kopu Honza Müller trefuje břevno. Byli jsme v laufu a čekali jsme, kdy dáme rozhodující gól. Bohužel jsme však dvakrát špatně rozehráli od branky, nechali jsme se soupeřem přetlačit. Téměř dvě stejné situace nás stály vítězství a nakonec i bod, když rozhodující branku soupeř trefil minutu před koncem. Na závěrečný nápor již nebyl čas, a tak si soupeř odvezl ze Lhotky všechny tři body.

Řekl bych, že nezvítězil lepší tým, nýbrž šťastnější. Nám především utekl první poločas, kdy jsme nebyli dostatečně aktivní (i přes řadu šancí) a umožnili soupeři dostat se do dvougólového vedení. Musíme však před klukama především za druhý poločas smeknout, jakým způsobem se bili o vítězství a jak dokázali soupeřovo manko dotáhnout. Věřím, že kluci se dostatečně poučili, že nepozornost při standardních situacích je může vytrestat.

Děkujeme za soupeři za krásný žákovský zápas plný zvratů a především děkujeme rodičům, kteří nás povzbuzovali během zápasu. V dalším zápase zajíždíme na horkou půdu do Písku, kde nás rozhodně nic lehkého nečeká.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 5:6 (1:3)