FC Tempo Praha

U13: Prospaná první třetina

5.9.2019 13:13   Petr Havlíček  

Tempáci se pak zlepšili, ale v Mostě prohráli 4:6.

Zápas v Mostě jsme hráli za příjemného počasí na krásné trávě. První třetina se nám absolutně nepovedla. Kluci předvedli ospalý výkon, bez nabídky, bez pohybu, bez důrazu a bez věcí, o kterých se téměř neustále bavíme. Zcela zaslouženě jsme tedy prohráli 0:4 a tento přístup k utkání si budeme muset ještě pořádně rozebrat a vyříkat.

Po lehce důraznější domluvě o první přestávce se kluci malinko rozběhali a druhá třetina byla vyrovnaná. Začali jsme se prosazovat daleko víc kombinačně i individuálními průniky, vzadu byli o dost důraznější a stáhli jsme na 3:4. Ve třetí třetině jsme chtěli dotáhnout zápas k vítězství. Bohužel jsme hned ze začátku inkasovali, přesto se kluci nevzdali a v závěrečných dvaceti minutách jsme měli několik šancí, střel a závarů. Bohužel jsme jasnou převahu v závěru zápasu nepřetavili ve víc než jeden gól, chyběl nám nějaký šťastný odraz nebo zakončení, které by nám tam spadlo. Z brejku dal Most ještě jednu branku, a tak jsme po výsledku 4:6 jeli domů bez bodů.

Kluci se musí ze zápasu poučit, hlavně co se týče nasazení a přístupu. Ve druhé půlce utkání jsme ukázali dobré akce kombinačně i individuálně a zlepšili jsme se v obranné fázi po všech stránkách - důraz, boční postavení, předskakování. Dál se musíme zaměřovat na rychlost hry. Na trávě se krásně ukázaly obrovské nedostatky v přihrávce - v razanci, technice i přesnosti. Ve vápně soupeře by kluci měli být víc odvážní do střelby - nemít míč tolik pod nohou, ale rychlým dotekem si ho vyhodit a dostat se do zakončení. Na všech těchto věcech budeme dále pracovat, ale "učesání" naší hry bude ještě nějakou dobu trvat.

Velkou kaňkou zápasu byl bohužel výkon "rozhodčího". Nutno podotknout, že ten rozhodně žádným způsobem neovlivnil výsledek zápasu na tu či druhou stranu. Nicméně něco tak otřesného jsem na fotbale mládeže snad nikdy neviděl. V první třetině "rozhodčí" pískal (!!!) pokaždé, když míč opustil hřiště, než jsme mu o přestávce vysvětlili, že se to nedělá. Otočené auty v jednoduchých situacích, zeď metr a půl od místa kopu (na obou stranách), výkopy přes půl pískané jak kdy (na obou stranách), po odpískaném faulu (!) vykopával brankář z ruky… Je s podivem, že většina klubů, které chtějí hrát ligu žáků, musí splnit určité podmínky, a potom ligový zápas píská takový rozhodčí, že kdyby šel kolem sudí z osmé ligy Hanspaulky, podá o tisíc procent lepší výkon. Jak vyšlo později najevo, "rozhodčí" pískal první zápas v životě - proč nebyl nejdřív delegován na přípravky, okresní nebo krajský přebor, to zůstává záhadou. Nicméně ještě jednou zdůrazňuji, že "rozhodčí" určitě neovlivnil výsledek zápasu a průběh pro ani jednu stranu.

Děkujeme Mostu za přínosný zápas a rodičům za podporu!

Zápasy:

Mostecký fotbalový klub - FC Tempo Praha 6:4 (4:1)