FC Tempo Praha

Muži A: Konec v poháru

13.9.2019 12:44   Dominik Rodinger  

Druhé kolo Teskahor poháru PFS jsme odehráli v Kunraticích a po penaltovém rozstřelu vypadli.

První poločas se našim hráčům nepovedl. Hráli jsme prvních třicet minut pomalu, lehkovážně a soupeř nás dokázal potrestat z první křídelní akce a doklepnutí Kudeje do prázdné brány. Ve 37. minutě jsme srovnali Soukalem a za dvě minuty jsme měli kopat čistý pokutový kop, když kličku brankáře hosti vystihl Eichler, kterého při skórování do prázdné brány strčil a poté zalehl brankář. Všichni, včetně domácích se nestačili divit, že toto není penalta. Soupeř měl jít jasně do deseti a my měli kopat pokutový kop. Naopak z brejku opět udeřil Kudej a z hráčů byla cítit velká nervozita a křivda.

Do druhého poločasu jsme přenesli všechnu negativní energii a přetavili ji v pozitivní. Třicet minut bylo na hřišti jen jedno mužstvo, naše. Dokázali jsem konečně přenést tréninkové tempo do zápasového a soupeř absolutně nevěděl, co s námi. Výsledkem bylo srovnání Cejnara a za dvě minutky křížná střela Duška přinesla vedení 2:3. Do 75. minuty jsme absolutně kontrolovali hru. Soupeř nebyl pomalu na naší půlce a my naopak měli samostatné nájezdy, šance či střely, které jsme bohužel neproměnili. Smůla byla, že všechny tyto šance řešili naši nejmladší hráči a bylo vidět, že to na nich zanechává stopy a začínají být nervózní. Vyústěním bylo vyrovnání v 88. minutě na 3:3 a šlo se tedy do penalt. V nich jsme měli dva mečboly, kdy jsem mohli soupeře vyřadit. Bohužel jsme nedali tři penalty po sobě, a tak soupeř vyhrál.

Pro naše mladé hráče jsou to obrovské zkušenosti. My s realizačním týmem za nimi stojíme a věříme, že jejich čas přijde a ukážou přesně ty věci, které dělají v tréninku. Dostali jsme opět dvě, tři velké rány do zad, ale zvedneme se a ukážeme to hned v sobotu proti Unionu Vršovice. Naše cesta je dlouhá a trnitá, možná více, než jsem si mysleli. O to sladší bude konec.

Zápasy:

SK Slovan Kunratice - FC Tempo Praha 3:3 (2:1), pen. 4:3