FC Tempo Praha

Muži A: Tři body, nula vzadu

16.9.2019 16:44   Dominik Rodinger  

Tempo porazilo Union Vršovice 3:0 a vrátilo se na druhé místo tabulky.

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:0 FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:0
 V šestém kole I.A třídy skupiny A přijel tým Unionu Vršovice, loňský účastník Pražského přeboru. Do zápasu jsem šli po třech remízách, respektive vypadnutí na penalty z poháru. Nebylo to tedy rozpoložení, kdy jsme si mohli dovolit znova ztratit a ještě k tomu s jedním z konkurentů na postup. Zápas byl od první minuty opatrný. Nikdo nechtěl udělat chybu a oba týmy čekaly na chybu soupeře. Tu udělal první soupeř, kdy jsme v 8. minutě mohli udeřit po krajní akci Soukala, ale přízemní centr nenašel ve vápně našeho hráče. Další šanci jsem si vytvořili po dobré akci od Kuby Marečka, který našel opět agilního Soukala a ten nedokázal v tísni zakončit. Poté se soupeř dostal do hry a ve 20. minutě kopal penaltu po zákroku Schwanka. Naštěstí pro nás soupeř netrefil branku, a tak jsme hráli stále 0:0.

Vedoucí gól jsme dali minutku před poločasem. Krásný křížný míč Bláhy na Soukala zakončoval z oči do očí brankáři Eichler, který se po operaci ukazuje ve velmi dobré formě. O chvilku později jsme prakticky hned z rozehrávky získali míč ve středu pole a samostatný únik Cejnara dorážel do prázdné branky Schönmann. Díky dvěma brankám jsme šli o poločase do vedení 2:0.

Druhý poločas začal opět opatrně a my kontrolovali hru. Snažili jsme se o maximální rozehrávku, která nám vynesla i branku Cejnara, kterému nahrával devatenáctiletý Schönmann, jenž si v zápase připsal, stejně jako Cejnar, 1+1. Za stavu 3:0 jsme prostřídali, dali šanci dalším hráčům, kteří poctivě trénují nebo mladým klukům z ligového dorostu. Soupeř měl pár náznaků jen ze standardních situací nebo z našich chyb v rozehrávce. Největší měl v poslední minutě křížnou ranou, kdy ji do tyče vytěsnil opět fantasticky chytající Pacovský.

Pro nás velice důležité tři body, nula vzadu, takže spokojenost na místě. Máme před sebou teď velmi těžké dva zápasy. Hodně nevyzpytatelné Kyje a pak letos skvěle hrající Pragovku. Tento týden by se nám měli vrátit dva zranění hráči, takže budeme zase o kus silnější a variabilnější směrem k sestavě. Rádi bychom sestavu už stabilizovali, ať nemáme v každém zápase jinou obranu, zálohu a útok.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:0 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:44)