FC Tempo Praha

U12: Vyšehrad neměl nárok

18.9.2019 8:30   Antonín Plachý  

Tempáci si připsali jasná vítězství na Vyšehradě v lize a v Satalicích v pražské soutěži.

Utkání na Vyšehradě bylo podle předpokladů v naší režii a kluky lze pochválit za pozornost v úvodu zápasu, kdy zkrátka začali soupeře rovnou mačkat. Takovéto zdravě agresivní vstupy do utkání se potřebují naučit. Tam roste sebedůvěra. Dařilo se nám i zachytávat nakopávané míče, kterých bylo docela dost, ale spravedlivě řekněme, že skoro v polovičním množství se Vyšehrad snažil i rozehrát.

V utkání bylo vidět, jak musíme zapracovat na vnímání hráčských rolí na hřišti. Aby střední záložníci byli častěji ve středu, než na krajích útoku, ale zase je to chvályhodná aktivita v nabízení se. Útočníci se učí hrát více jako útočné duo, aby nebyli každý osamoceně na své polovině hřiště. Obecně všichni musí makat na co nejrychlejším přepnutí do obrany i do útoku. V zakončování jsme tentokrát nebyli tak produktivní a s klidným svědomím to z velké části přičtu i drncavému terénu a velmi zhuštěné obraně soupeře před brankou. Na rovnějším terénu by padlo branek určitě více, ale je dobře, že kluci tyto terény potkávají, aby nebyli zvyklí jen na rovné hřiště.

Utkání v Satalicích bylo prý ještě jednoznačnější a kluci ukazovali skvělé kombinace i individuální průniky. Je třeba se dobře připravit na příštího soupeře, Dukla JM bude snad těžší soupeř, aby kluci museli máknout více.

Zápasy:

TJ SK Satalice - FC Tempo Praha D 3:13 (1:6)