FC Tempo Praha

U11: Proti Dukle JM a Slavii

19.9.2019 14:23   Jindřich Vampola   Lukáš Zeman   Jan Laciný  

Tempáci sehráli další dva kvalitní zápasy.

Dukla JM
Kdo sledoval rozcvičku kluků z Dukly, tak musel mít zákonitě obavy, zda tento zápas kluci zvládnou. Tak jako v Ďáblicích, jsme si před zápasem řekli, že chceme hrát rychle, důrazně a aktivně. Zároveň se snažit o poctivý presink, jehož účelem je omezit čas i prostor, který má útočící hráč k dispozici pro přihrávku či vedení míče. To se klukům dařilo hned od začátku a soupeře donutili k chybám v rozehrávce i zakončení. Velký posun byl znát v pohotové a rychlé rozehrávce autů a dodržování svých pozic. Soupeř postupně přestával stíhat nasazené tempo hry a zápas se stal jednoznačnou záležitostí. Kluky musím pochválit, že si po celý zápas udrželi hladovost po gólech a zároveň hráli poctivě dozadu. Stále ale máme co zlepšovat, od techniky s míčem až po střelbu. Také je třeba více roztáhnout hru a více kombinovat. Kluci dost často soupeře zatlačili do pokutového území a uspěchaně stříleli do hráčů. Celkově skvěle zvládnutý zápas a pokud si kluci udrží tohle nasazení, důraz a rychlý styl hry, tak mohou prorazit i ty nejsilnější soupeře.

Slavia
Do zápasu se Slavií jsme zvládli, na rozdíl od minulého týdne, vstoupit dobře a nezaspali jsme úvod. V první části byla hra dost vyrovnaná, my jsme málo hledali volný prostor na hřišti a objevovala se spousta soubojů 1na1 a přetlačování o míč. Kluci svoji hru ale postupně zlepšovali a začali jsme soupeře přehrávat především díky nasazení, dobrým prvním dotekům a pohybu bez míče. Ke spokojenosti chyběla větší "agresivita" před soupeřovou brankou, zkrátka zjednodušení hry a častější zakončení oběma nohama. Ve druhé čtvrtině jsme navázali na hru z konce první čtvrtiny a začali být i úspěšnější v zakončení, poté však přišla hluchá chvíle, kdy kluci opět začali hrát přetlačovanou a hra se tak vyrovnala.

Na druhém hřišti jsme v celém druhém poločase soupeře rovněž přehrávali. Troufnu si tvrdit, že po všech směrech. Dařila se nám rozehrávka od brankáře a hru jsme ovládali převážně díky těsnému obsazování a následnému častému přeskakování soupeře, důrazem, kvalitnímu převzetí do prostoru (čelně i zády), nýbrž i díky povedené kombinační hře. I přes všechna tato pozitiva jsme občas herní situace řešili až příliš zbrkle a stříleli někdy až z moc velké vzdálenosti nebo z ostrých střeleckých úhlů. Kluci na druhém hřišti jistě zaslouží pochvalu za předvedený výkon, snad se v příštím utkání sejdou výkony na obou hřištích.

Vstup do zápasu se nám vydařil i na druhém hřišti, hra byla zprvu vyrovnaná díky našemu důslednému obsazování hráčů Slavie, nicméně s ubývajícími minutami první čtvrtiny nás soupeř začal přehrávat hlavně na středu hřiště a obecně těžil ze svých rychlejších reakcí a rychlých řešením herních situací. My však díky důrazu v osobních soubojích jsme soupeře nepustili do výraznějšího vedení. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili ve výrazně vlažnějším tempu, soupeř měl více ze hry a vytvářel si spoustu střeleckých příležitostí. Pod tlak jsme se dostávali i kvůli naším chybám v individuálních činnostech (první dotek, nedokonalost kličky), ale i přes ne zcela pozitivní průběh zápasu, je kluky třeba pochválit, že to nezabalili a dovolím si ocenit i jejich herní odvahu – viz nepovede se mi klička, znovu se přihlásím o míč a zkusím to znovu.

Ve třetí a čtvrté čtvrtině kluci začali ztrácet hned na začátku. Snažili se hrát hodně na sebe a končili tak ve zhuštěných prostorech, kde ztráceli balon. Po těchto ztrátách jsme poté často čelili přečíslení soupeře a nestíhali se vracet. Sráželo nás také pomalé přepínání a nechávali jsme hráčům soupeře dostatek prostoru, čehož často využíval. Co nám naopak fungovalo, byly první doteky, které ve většině případů již jsou do pohybu a často i do volného prostoru. Kluci také v mnoha situacích dobře odcouvávali přečíslení, a zabránili tak výhodnějším situacím soupeře. Dále se také čím dál častěji objevuje rychlá a překvapivá rozehrávka po zisku míče, díky které můžeme rychle zaútočit dříve, než si nás soupeř zvládne obsadit. Na čem je nadále třeba pracovat je již zmiňovaný "tah na branku" ve finální fázi a stále nejsme spokojeni s množstvím náběhů při rozehrávce od brankáře případně autových vhazování, kde by měl házející hráč místo alibistického hodu po lajně do chumlu hledat volné spoluhráče, a to klidně i brankáře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla JM
FC Tempo Praha - SK Slavia Praha