FC Tempo Praha

Muži A: Ostudný první poločas

23.9.2019 14:50   Dominik Rodinger  

Ve druhém už to Tempáci na Kyjích nedohonili a připsali si první porážku.

První plná bodová ztráta přišla v sedmém kole na hřišti TJ Kyje, které do té doby získaly pouhých šest bodů. Musím uznat, že jsme si hlavně za první poločas nezasloužili ani bod. Musíme se naučit hrát od první minuty, jinak nemáme šanci hrát o postup, který jsem si jako tým určili. Pojďme ale po stopách zápasu.

První poločas, jak už jsem psal výše, byl z naší strany hrůzostrašný. Nedalo se na to koukat. Což je snad ještě horší, než kdybychom se snažili hrát a soupeř nás trestal. My naopak odchodili 35 minut a pak se snažili vše dohonit. Od první minuty nás soupeř přehrával díky naší slabé aktivitě a koncentraci. Pramenila z toho branka, kdy šel Vytlačil sám na bránu z půlky hřiště. My bez známky zachycení jeho pohybu ze středu hřiště přihlíželi, jak si to štráduje sám na Pacovského, kterému udělal kličku a zavěsil do branky. Ani to nás neprobudilo, domácí měli další šanci, při které dostal Pacovský do hlavy a šel za pár minut střídat. Nahradil ho Hampapa, kterého je potřeba pochválit, jak do zápasu vstoupil, působil jistě a hlavně byl velmi aktivní při hře nohama.

Ve 40.min jsme díky dvěma míčům měli dvě příležitosti, hlavně Eichlerův samostatný únik měl skončit brankou. Bohužel jsme dělali věci úplně naopak než v tréninku.

Druhý poločas vypadal podstatně jinak. Hráči najednou začali běhat, rvát se o lepší výsledek a my měli několikrát blízko ke vstřelení branky. Jelikož se ale jedná o opakovaný průběh, tak nám fotbalový pánbůh tentokrát nepomohl a spravedlivě nás trestal dál.

Nejvíc mě ale zklamalo naše chování v posledních minutách. Někteří z nás si myslí, že je soupeř nesmí kopnout, faulovat. My místo toho, abychom od první minuty hráčům domácím ukázali naši opravdovou fotbalovou sílu, tak je dostaneme do hry, necháme si nakopat a ještě se nesmyslně necháme v přerušené hře vyloučit strčením Derdy do soupeře. Za dvě minuty se opět stane to samé, kdy se Mareček strká v rohu s protihráčem. Naštěstí pro nás dostal jen žlutou. Toto jsou věci, které jsou mi proti srsti a pokud se nepolepšíme, nezačněme působit na hřišti jako jeden tým, tak budeme hrát s odřenýma ušima šestý, osmý flek tabulky.

Kluci mají určitě na víc. Vidíme je v tréninku, ale musíme zapracovat na jiných věcech, než fotbalových. Fotbalisti jsou to všichni, ale když nedají do hry srdce, emoce a maximální touhu vyhrát, tak nás bude porážet jeden soupeř za druhým.

Den ale nebyl úplně tak smutný, jelikož v poločase musel zmizet Míra Eichler do litoměřické porodnice, kde mu žena porodila syna Matiase. Eichymu touto cestou blahopřeji za celý tým a věřím, že do dalšího zápasu půjde uvolněn jako otec a začne tam zase sázet jeden gól za druhým:-). 

Zápasy:

TJ Kyje Praha 14 - FC Tempo Praha 1:0 (1:0)