FC Tempo Praha

U12: Karlovy Vary a Dukla JM

24.9.2019 17:49   Antonín Plachý  

O porážce s Karlovými Vary rozhodly detaily, Duklu se podařilo přehrát po změně stran.

Utkání s Vary bylo velmi napínavé a zajímavé. Kluci se určitě zas o kousek více naučili, jak jsou důležité detaily, díky kterým se dá vyhrát i prohrát. Já doufám, že je využijeme k růstu, k lepším výkonům a samozřejmě i k vítězstvím.

Teď jsme prohráli 3:5 se soupeřem, který byl dravý a houževnatý. Na góly jsme ale byli lepší, protože se dá říci, že jsme si dali tři vlastní góly. Bohužel jsme nedokázali využít šance, které jsme si vytvořili a to jak z brejků, tak z tlaku před brankou. Pořád tedy budeme trénovat klid před brankou, ale klid v rychlosti provedení. Do zápasu se už přenáší to, že kluci jsou schopní dobře rozehrát rohy a dostávat se do zakončení a další věc byla vidět, že ubylo centrů na náhodu a přibylo přihrávek do dobrých pozic kolem penalty. Teď jsme se z toho střelecky neprosadili, tak to snad přijde v dalším utkání.

Dařila se i rozehra od branky, kde jsme ani jednou nechybovali, i když v další návaznosti po rozehře je stále na čem pracovat. To hlavní je nastavení krajních záložníků bokem s odskočením úplně do lajny a včasná nabídka útočníků, ať už za obranu, nebo do nohy podle situace. Naučit se číst situace je samozřejmě to, co se hráči učí stále a nejlepší čtenáři mají největší šance hrát úspěšně i velký dospělý fotbal.

Proti Dukle Jižní Město začali kluci nepozorně a bez nasazení. Hned v první minutě jsme tak soupeři nabídli velkou příležitost, kterou Komár chytil, a za minutu už jsme z rychlého brejku vedli… Postupně se ve hře začínaly objevovat hezké momenty a povedené kombinace s přihrávkami za obranu a přicházely i šance. Bez míče nám ale chyběl pohyb a díky nedůrazu a nepozornosti před naší brankou jsme do poločasu třikrát inkasovali.

Druhý poločas byl úplně jiný. Po pěti minutách jsme srovnali, začali Duklu jasně přehrávat a vytvářeli jsme si spoustu šancí. V zakončení nám ale dlouho chyběl klid a skóre jsme výrazně vylepšili až v závěru. Dukla byla nejlepším týmem, se kterým jsme se v této soutěži doposud potkali, a kluci zaslouží velkou pochvalu za to, jakým způsobem dokázali ve druhém poločase přepnout a soupeře jasně přehrát.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 3:5 (1:1)
FC Tempo Praha D - FK Dukla JM B 8:3 (2:3)