FC Tempo Praha

U13: Tři body, ale výkon mdlý

29.9.2019 23:17   Petr Havlíček  

Tempo přivezlo výhru z Neratovic, ale ke hře měli trenéři spoustu výhrad.

Další mistrovské utkání nás čekalo v sobotu odpoledne v Neratovicích. Byl to další z mnoha zápasů, který je jen o tom, jaký si ho uděláme. Buď budeme hrát pozorně, živě a rychle po celou dobu a užijeme si to, nebo se přizpůsobíme soupeři, neukážeme pozitivní emoce a zápasem se protrápíme. Tentokrát bohužel nastala druhá varianta.

V podstatě celou první polovinu nám vůbec nešel první dotek, a to byla alfa a omega celého našeho výkonu. Balóny odskakovaly od kopaček, dotek byl příliš daleko od nohy nebo všechno trvalo moc dlouho. Kvůli tomu jsme si skoro nepřihráli a od toho se odvíjelo všechno ostatní. Od nějaké půlky zápasu se herní projev malinko zlepšil, a tak jsme strhli vedení na svoji stranu. Ve třetí třetině jsme si ještě vytvořili nějaké další šance a naopak Neratovice, přestože předtím byly nebezpečnější než my, nepustili do žádného souvislého tlaku.

S výkonem ale v žádném případě nemůžeme být spokojeni. První dotek nás trápí, i když přihrávka letí po zemi, ale hlavně pokud před námi míč jakkoli skočí nebo se odrazí, tak máme obrovský problém s odhadem nebo zpracováním. Zkrátka schopnost prudký míč ztlumit, stáhnout si ze vzduchu nebo se prvním dotekem rovnou uvolnit je základ fotbalu a vše musí být v rychlosti, s klamavým pohybem a rovnou do volného prostoru. Tady máme dost velké rezervy, a to skoro všichni kluci. Všechno souvisí i s nastavením hlavy, pozorností a ukázáním emocí na hřišti, s čímž máme obrovský problém nejen v zápasech, ale i v tréninku. A kdo nebude pozorný a bude mít s těmito základními věci potíže, herní čas už zkrátka nebude takový. Když už kluky za zápas v Neratovicích za něco chválit, tak že si vcelku slušně poradili s nákopy domácích a že jsme se konečně prosadili i "hnusnými" góly po důrazu před bránou.

Emoce na obou stranách vzbudila situace, kdy nebylo jasné, jestli padl gól. Rozhodčí i střelec tvrdili, že míč trefil zadní tyč v brance, nicméně podle videa to vypadá, že šlo o normální tyčku a míč se odrazil ven. Tímto se tedy omlouváme klukům, trenérům a rodičům z Neratovic a zapracujeme na tom, ať příště samostatný nájezd proměníme v čistý gól…:-)).

Rodičům děkujeme za podporu a těšíme se na další týden, kdy nás čekají Strašnice, předkolo Ondrášovky, Sokolov a Radotín.

Zápasy:

Fotbal Neratovice - Byškovice - FC Tempo Praha 2:4 (1:3)