FC Tempo Praha

Muži A: Tři body za výborný poločas

30.9.2019 12:00   Dominik Rodinger  

Tempo rozebralo Pragovku v prvním poločase, po změně stran už se zápas spíše dohrával.

V osmém kole jsme chtěli napravit velmi nepovedený prvnípoločas respektive výsledek z Kyjí. Podařilo se nám to, vítězství 3:0 a dalšíčisté konto Pacovského nás udrželo v první trojce tabulky.

V prvním poločase jsme začali hrát aktivně a hlavně plnili taktické pokyny,které jsme si v kabině řekli. To byla velká změna oproti minulému týdnu. Hnedprvních deset minut jsme kontrolovali hru, měli velmi dobrý přechod do útoku ahlavně měli šance. Hned první gól byla nacvičená akce z tréninku, kdy Valtanašel ve výborném náběhu Eichlera, který předložil míč do prázdné brányKloučkovi, který otevřel skóre na 1:0. Pokračovali jsme v aktivní hře, soupeřejsme k ničemu nepouštěli a ve 20. minutě udeřili podruhé Kadlecem, který usměrnilstandardní situaci zahrávanou Geisslerem. Výkon jsme stále drželi na vyššíúrovni a měli několik šanci hlavně z rychlého přechodu do útoku, bohužel námale chyběla přesnost. Ve 35. minutě soupeř orazítkoval tyč výborně hrajícímkapitánem Švecem, jenž obstřeloval ze strany Pacovského. Těsně předpoločasem se nám podařilo zvýšit na 3:0, kdy po krásném Valtově pasu za obranu podruhéskóroval Klouček.

Na začátku druhého poločasu jsme přežili stoprocentní šanci soupeře, když Schwankzatáhl na poslední chvíli za ruční brzdu a zblokoval míč, který letěl dobranky. Od té doby jsem ale soupeře už do ničeho nepustili. Snažili jsem sipostupem času prostřídat, dát šanci všem hráčům, co byli v nominaci a do koncezápasu kontrolovali hru. Soupeř ještě dostal v 67. minutě červenou kartu po druhéžluté a zápas se prakticky dohrával. Škoda, že jsme nepřidali ještě nějakébranky, ale směrem dopředu jsme po střídáních nebyli tak přesní.

Vítězství proti Pragovce beru osobně za důležité. Bylo vidět, že soupeři chyběli Micka, Herynk, a tak směrem dopředu tolik nezlobil. My naopak můžeme býtspokojeni, že máme další vítězství po dobrém hlavně prvním poločase.

Další zápas nás čeká ve Šterboholech již v pátek od 19 hodin. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Praga 3:0 (3:0)