FC Tempo Praha

U19: Osm kusů Litvínovu

2.10.2019 8:28   Filip Šmídek  

Bohužel trenéři soupeře se nezachovali v duchu fair play.

V dalším kole jsme hráli proti Litvínovu. Na začátku bych chtěl zmínit to, co se dělo. V minulém kole dostal kapitán Litvínova (Zbyšek Novák) v zápase proti Liberci červenou kartu. Přesto ho proti nám trenéři Litvínova poslali na "registračku" jiného hráče (Jan Hrubý). Všimli jsme si toho a oznámili to rozhodčímu. V 36. minutě tento hráč vystřídal a jeden z realizačního týmu Litvínova ho odvezl mimo areál, (s tím, že je zraněný a musí do nemocnice) i přesto, že je rozhodčí neustále upozorňoval, ať zůstanou na hřišti, utekli z areálu. Hráč samozřejmě žádné zranění neměl.

V poločase jsme váhali, jestli konfrontovat nebo ne. Poslal jsem to řešit mé asistenty, kteří mi následně volali, ať to jdu řešit s šéftrenérem Litvínova (trenér U17). Ten nám říkal, že o tom nevěděl a že se omlouvá. Přesto se o tom dá spekulovat, protože trenéři přijeli autobusem pospolu a většinou se tam řeší sestava, ještě když někteří hráči, kteří nastupují za starší dorost, jsou ročníkově mladší dorostenci. Bohužel jsme "'vyměkli'', na konfrontaci jsme netrvali. Zpětně to byla samozřejmě naše chyba. Druhý poločas všichni přítomní na hřišti věděli, co se stalo, a tak k tomu bylo nahlédnuto. Nejvíce utrpěli samozřejmě hráči obou mužstev. Přijde mi to jako vrchol drzosti se takto zachovat ve druhé nejvyšší soutěži dorosteneckých kategorií. A samozřejmě absolutní neúcta ke klubu a hlavně vůči hráčům obou mužstev.

Když se vrátím k samotnému zápasu. prvních patnáct minut se hrál vyrovnaný fotbal, my jsme se snažili držet míč a kombinovat a soupeř čekal na nějakou chybu v rozehrávce. Jedinou střelu na branku měli hráči Litvínova, ale s tou si poradil Žéža v bráně. Po dvaceti minutách jsme začali být kvalitnější na posledních třiceti metrech. Z první větší příležitosti jsme se dostali do vedení, kdy přetažený centr vrátil před bránu Pytlíček a T. Havlíček ho poslal do brány - 1:0. O dvě minuty později jsme si počínali příliš bohorovně u rohového praporku, odkud přišel centr a od kolena útočníka Litvínova se míč ocitl v naší brance - 1:1. Zbytek poločasu se odehrával na půlce soupeře. My jsme podnikali celkem hezké akce. Nejdříve si Sedlář narazil s Novotným a prvně jmenovaný poslal míč kolem brankáře - 2:1. O chvíli později vyvezl Plíšek míč na polovinu soupeře, narazil si s Trajhanem a obstřelil gólmana - 3:1. O další dvě minuty později se nadvakrát prosadil novic Novotný - 4:1. A v samém závěru opět Pytlíček předložil míč T. Havlíčkovi a ten zvýšil na poločasových 5:1.

Druhý poločas se hrál již v duchu výše zmíněném. Po hezkých akcích přidal dvě branky Babický. Trojan se nádherně trefil z přímého kopu. Deset minut před koncem nedal penaltu Žéža. Zbytek zápasu se dohrál s výsledkem 8:1.

Kluci k tomu přistoupili zodpovědně, snažili se po celý zápas kombinovat a dávali jsme góly po hezkých akcích. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FŠ Litvínov 8:1 (5:1)