FC Tempo Praha

U19: Dva body ze Sparty

8.10.2019 20:09   Filip Šmídek  

Jsou ziskem nebo ztrátou? Každopádně Tempáci ukázali obrovskou vnitřní sílu.

V neděli po poledni jsme zajížděli na Strahov, kde jsme hráli proti Spartě. Začátek nám vyšel na výbornou a hned v 5.minutě uvolnil Sedlář Trojana, který poslal míč kolem brankáře - 0:1. Celý první poločas jsme pracovali velmi jistě. Dobře jsme drželi míč a chodili do zajímavých situací. Bohužel velkou slabinou byla naše předfinální fáze, kterou jsme řešili velmi špatně. Přesto jsme si vytvořili zajímavé šance, kdy Babický pálil těsně vedle a Sedlářův nájezd vychytal brankář domácích.

Druhá půle už byla daleko vyrovnanější. Sice jsme stále dobře kombinovali, ale šance se začaly rodit na obou stranách. Po deseti minutách druhé půle přišlo vyrovnání, kdy jsme naprosto bohorovně bránili roh a naprosto osamocený hráč z blízkosti překonal Žežu - 1:1. Poté jsme opět přitlačili Spartu, vytvořili si několik závarů, ale ve vápně jsme byli málo důrazní, kdy jsme nebyli schopni ani z brankové čáry míč dostat do brány. Musel přijít zákonitě trest. Rychlý brejk středem hřiště, Žeža první šanci ještě vyrazil, ale bohužel přímo k dobíhajícímu Schánělcovi a ten míč lobem poslal do sítě - 2:1. Dvacet minut před koncem, po další standardce, jsme si počínali příliš laxně, a tak Žížala doklepával do prázdné branky - 3:1. Ještě jeden nájezd domácích chytil Žéža.

Od té chvíle ale začala stíhací jízda. Po pěti minutách na hřišti se dostal Horák do souboje s brankářem, kterého přetlačil a snížil na 3:2. V závěrečných deseti minutách jsme si vytvořili čtyři zajímavé šance, Horák a Novotný pálili nepřesně, Trojanovu střelu brankář vyrazil na roh a po obrovském závaru v malém vápně soupeř odkopl míč do bezpečí. V poslední minutě se hezky uvolnil Sedlář ve vápně, jeho střela trefila obránce Sparty do ruky a my kopali penaltu. Trajhan ji proměnil a vyrovnal v poslední vteřině na 3:3. Penalty už jsou jen loterií a bod navíc jsme si vykopali my.

Ze zápasu mám smíšené pocity. Ono když jsme ve větší části zápasu lepší než Sparta, tak by měla převládat spokojenost, ale když si necháme dát dva strašně laciné góly, tak i velké zklamání. Ze zápasu se dalo vytěžit určitě více, hlavně v prvním poločase. Přesto Sparta ve druhé půli ukázala svou kvalitu. My jsme v závěru utkání zase ukázali obrovskou vnitřní sílu. Hodně tomu pomohli střídající hráči, kteří to oživili, ale pochvalu si zaslouží dnes celý tým. Když zhodnotím průběh zápasu, tak je remíza zasloužená. Děkujeme rodičům, kteří nás hlasitě povzbuzovali až do poslední minuty.

Zápasy:

AC Sparta Praha B - FC Tempo Praha 3:3 (0:1), pen. 5:6