FC Tempo Praha

U17: Rozhodly naše individuální chyby

9.10.2019 21:39   Richard Valoušek  

Tempáci prohráli na Spartě hokejovým výsledkem 3:7.

I když byla Sparta v tabulce před námi, rozhodně jsme na Strahov nezajížděli s poraženeckou náladou. Cíl jsme měli jasný, být aktivní na míči, vhodně soupeře napadat a pokoušet se o rychlou kombinaci vpřed. Dobře jsme znali silné zbraně soupeře, bohužel ne všechny jsme si dokázali pokrýt.

Sparta většinu branek dává buď v úvodu utkání nebo kolem poločasové přestávky. První část jsme splnili a do 30. minuty se drželi herně i výsledkově krok. Pak Skokánka v bráně zaskočila střela z vápna na přední tyč a museli jsme dotahovat. Bohužel jsme si nepohlídali již zmiňované minuty kolem poločasové přestávky a inkasovali ještě dvakrát. Zvlášť gól s poločasovým hvizdem zabolel.

Skóre 0:3 po 50 minutách velelo dát více snahy do útoku a zkusit se zápasem něco udělat. Bohužel další individuální chyby v zadních řadách a nedostatečně zajištěný střed hřiště při brejkových situacích soupeře nás dostaly do stavu 0:6.

Až tehdy se projevil náš útočný potenciál. V poslední desetiminutovce jsme Spartě nasázeli tři góly a inkasovali jeden, opět velmi zbytečný po chybě v rohu pokutového území. Konečné skóre 3:7 ukazuje, co nás trápí po celou podzimní část sezóny. Vpředu nejsme tak klidní a kvalitní jako soupeři z předku tabulky a vzadu vyrábíme zbytečné hrubky a soupeři často branku v podstatě darujeme.

Jsou to však věci, se kterými se dá pracovat. Herně tolik nepropadáme, dokážeme se silnými týmy držet krok, ale v konečném skóre to není vidět. Příště nás čekají Pardubice, i ony budou hratelným soupeřem a bude jen na nás, jak se na zápas připravíme.

Zápasy:

AC Sparta Praha B - FC Tempo Praha 7:3 (2:0)