FC Tempo Praha

Muži B: Dobrou noc, Petře

9.10.2019 22:31   Ondřej Šváb  

Kdo porušuje životosprávu?

V neděli odpoledne jsme se vydali na hřiště Zličína, který mockrát nevyhrál, ale ani mockrát neprohrál. Hned na začátku zápasu nás postihla taková kuriozita. Bývalý kapitán Jirka Nechvíla (kdo zapomněl, píše tu články), současný kapitán Míka/Klouda a asistent kapitána Míka/Klouda se nemohli dostavit na začátek utkání, na což trenéři ihned zareagovali. V České republice je třetím nejvyšším ústavním činitelem předseda senátu, neméně důležitou roli u nás v týmu má kapitán střídačky. Tudíž jsem pásku na hřišti dostal já. Předzápasová příprava byla také netradiční, trenéři se snažili vymýšlet pod nátlakem Čechýna různé taktické inovace, což nás také rozhodilo. Na hřišti jsem tak vzal zodpovědnost do vlastních rukou a povzbuzoval kluky známými pokyny jako "zpracuj, hraj to chytře, neblázni, hraj, co vidíš apod."

Tyto pokyny ve hře nabyly na váze, jelikož někteří hráči se před zápasem dostali z "nenominace" rovnou do sestavy! Stačí přitom tak málo, aby si člověk kopnul. Tři slova. Dobrou noc, Petře. A měl ji Petr dobrou? Předpokládáme, že ano. Odpověď ve 4 ráno mluví za vše. Dobrou noc Vítku, Martine, Viléme, Jarmilo… Přání všechny jistě potěšilo, když si ho ráno přečetli. Nicméně slušní lidé chodí spát po Ordinaci v růžové zahradě 2 nebo po jiném večerním seriálu. Své mládenecké choutky Petr potvrdil zrušením úterního tréninku a tvrzením, že jediná alternativa je hospoda. Curling na Zbraslavi byl očividně jen volání do tmy.

Co se zápasu týče, žádná velká hitparáda se nekonala, soupeře jsme jasně přehrávali, góly moc nedávali, prostor soupeři dávali, ale v součtu jsme ho měli stále dvakrát tolik a tudíž jsme předvedli chvílemi bez Kloudy i kloudnou kombinaci. Za zmínku stojí pěkný přímák Jirky Žaluda do vinglu, pirueta s pádem pro přihlížející na střídačce a nástup Honzy Míky do druhého poločasu, který se ukázal jako skvělý žolík. Jeden gól položenému soupeři vstřelil a na další jako pátý hráč od konce přihrál. Tímto pevně doufám, že mu tuto cennou asistenci na lavičce nezapomněli přičíst! Poslední tečku za zápasem měl Pepča Hurka, který potvrdil svou střeleckou formu, a vsítil tak šestý gól za pět svých posledních zápasů!

Příští týden hrajeme s lídrem tabulky Braníkem B o první místo! Musíme se proto na úterní hospodě pořádně stmelit, jelikož to bude zápas o všechno! Pokud zvítězíme, tak budeme na první místo ztrácet pouhých 10 bodů!

Zápasy:

FC Zličín B - FC Tempo Praha B 0:4 (0:2)