FC Tempo Praha

U13: Cenná výhra v Ústí nad Labem

13.10.2019 21:39   Petr Havlíček  

O den později druhá parta zvítězila v Kunraticích.

Další mistrák jsme odehráli v Ústí nad Labem, kde nás čekal velmi těžký soupeř na velmi těžkém blátivém terénu. Vstup do zápasu se nám opět nepovedl, když jsme brzy prohrávali 0:2 a ještě Bašty chytil penaltu. Postupně se ale kluci osmělovali a víc jsme se drželi na míči, ovšem i přes snížení na 1:2 jsme se nedostávali příliš k ohrožení soupeřovy brány.

Do druhé třetiny jsme kluky chtěli povzbudit k větší aktivitě, zároveň jsme si řekli, že chceme hrát daleko variabilněji a na těžkém terénu a velkém hřišti i jednodušeji. Díky tomu jsme začali víc hrozit především z brejků a skóre srovnali, přičemž potom nám rozhodčí pro domnělý ofsajd neuznal gól na 3:2. To byl moment, který námi nejprve otřásl, když jsme rychle prohrávali 2:4, ale zároveň kluky "rozohnil" a semknul.

Ještě ve druhé třetině se nám podařilo dvěma rychlými góly vyrovnat a hned v úvodu třetí jsme poprvé v zápase vedli. Potom kluci pozorně a bojovně bránili, i když někdy až zbytečně nekonstruktivně, a těsně před koncem jsme ještě dvěma góly domácí "dorazili" a vyhráli 7:4.

Kluci si zaslouží pochvalu za bojovný výkon proti jednomu z nejlepších týmů soutěže. Tentokrát jsme rozhodně nebyli "fotbalovější", ale ukázali jsme vůli, touhu po vítězství, efektivitu, konečně i větší emoce a vynikajícího Baštyho v bráně. S takovým přístupem a chtíčem by kluci měli vystupovat každý zápas a každý trénink. My nyní musíme pracovat na tom, abychom dokázali být rychlejší a lépe se rozhodovali s míčem a aby momentů, kdy vepředu přejdeme 1v1 a dostaneme se do zakončení, bylo víc.

V neděli nás ráno čekalo utkání na trávě v Kunraticích. Držení míče bylo asi 90:10, ale byli jsme zoufale málo nebezpeční, a tak to bylo na góly po první půli 1:1. Ukázalo se, že v těchto zápasech, kde je fotbalová kvalita na naší straně, musíme umět dát rychle první gól a pak zápas kontrolovat. Ve druhé půli si domácí v podstatě stoupli před vlastní bránu a na zakončení bylo strašně málo místa. Po opětovné a dvojnásobné nepozornosti po rohu soupeře jsme prohrávali, naštěstí se nám dvěma rychlými góly podařilo utkání otočit. Pro kluky to však musí být varování, že takto bychom zápas odehrát rozhodně neměli.

Oběma soupeřům děkujeme za tentokrát velmi přínosné zápasy, rodičům děkujeme za podporu a těšíme se na další týden, který si zpestříme přátelákem v Roudnici a zakončíme ho v domácích duelech s Litvínovem a Juniorem Praha.