FC Tempo Praha

U19: Domácí ztráta s Pardubicemi

15.10.2019 9:19   Filip Šmídek  

Tempákům tentokrát chyběl klid a odvaha v koncovce.

V 10. kole jsme doma přivítali Pardubice. Začali jsme pasivně, bez náboje. Soupeř si hned po deseti minutách vypracoval šanci, ale Péša ji chytil. O dalších pět minut později se už hosté nemýlili, když chybu v rozehrávce zachytil Lebiš, obešel Péšu a dával do prázdné. O dalších pět minut později se dostal opět do samostatného úniku agilní Lebiš, ale mířil vedle. Po dvaceti minutách jsme se probrali, začali získávat střed pole a dostávat se do zajímavých situací. Bohužel nás opět trápila přesnost a klid ve vápně. Když už jsme zakončili, tak všechno pochytal hostující brankář.

Vstup do druhé půle nám opět nevyšel a byl to Lebiš, který využil chybu v obraně a zvýšil na 0:2. Sice se hrálo na půlce soupeře, ale do nějakých vyloženějších šancích jsme se nedostávali. V 60. minutě přišla chyba i v pardubické obraně a po přihrávce Trajhana se prosadil Babický. Poté jsme tam měli velmi dobré dva, tři náznaky, kdy se dobře dostaneme za obranu, ale v té rozhodující fázi trefíme vždy prvního  obránce. Místo abychom tedy vyrovnali, tak do otevřené obrany se opět dostal Lebiš a svým hattrickem dal Pardubicím dvoubrankový náskok - 1:3. I když jsme se dostávali za obranu soupeře, tak nám tam chyběla ta finální příhra. Když se po další obrovské chybě v obraně soupeře dostal Sedlář až před prázdnou bránu, tak to namířil vedle. Až šest minut před koncem, po přihrávce Sedláře, přeloboval brankáře Tomáš Havlíček a snížil na 2:3. V závěru jsme si vypracovali několik standardek, ale soupeř to dobře uskákal a my jsme tak museli přijmout druhou porážku na domácí půdě.

Samozřejmě jsem zklamaný, soupeř hrál dobře vzadu, naopak nám to dnes v obraně trochu drhlo. Přesto si vytvoříme tak deset velmi dobrých situací, kde nedokážeme v rozhodující chvíli najít správného adresáta. Musíme se z chyb poučit, více se uklidnit kolem vápna a být přesnější v zakončení. Gratulujeme Pardubicím k výhře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Pardubice B 2:3 (0:1)