FC Tempo Praha

U12: V Hostivaři a Ústí nad Labem

18.10.2019 9:31   Antonín Plachý   Jan Spěvák  

V Hostivaři remíza 5:5, v Ústí nad Labem dominantní výhra 8:1.

Hostivař
Soupeř se při našem příjezdu již na hřišti protahoval a rozcvičoval. Na klucích Hostivaře bylo vidět, že do zápasu vstupují s odhodláním vyhrát a toto se projevovalo od začátku utkání, kdy si vytvořili mírný tlak a s ním i šance, ale Vojta nás podržel. V 5. minutě jsme zahrávali přímý kop a povyražení brankáře se nám vyplatilo sledovat hru a dorážet do branky. Hostivař se pak snažila rychle tlačit před naši branku, bohužel podobně jako Podolí, jen dlouhými nákopy. Náš druhý gól opět padl ze soustředění na hru, a to po rozehrávce brankáře, kdy jsme předskočili soupeře a přesně zakončili. Při rohu soupeř snížil, a to po nedůrazu před brankou. Do poločasu se nám podařilo ještě vstřelit dvě branky po situacích, které klukům opakujeme, aby se snažili soupeře překvapit rychlou rozehrávkou…podařilo se nám rychle rozehrát od branky a po úniku zakončit. Druhá situace byla z rohu, než se soupeř stačil postavit do pozicí, lovil míč z branky, přesná přihrávka a parádní hlavička. Těsně před koncem poločasu jsme inkasovali opět po rohu, kdy se míč dostal k volnému hráči na vápně, který přesným obloučkem zavěsil.

I ve druhém poločase jsme se snažili hrát naši hru s rozehrávkou, ale stále se potýkáme se situací, kdy zadní dostane onu rozehrávku a všichni spoluhráči mu začnou utíkat vpřed a on nemá nabídku komu přihrát, z toho pak pramení ztráty. Další situace, která se objevuje: po získání míče se namísto rychlého přesunutí do volného prostoru s míčem vracíme zpět do prostoru, kde jsme nuceni podstupovat souboje. Z jedné takové situace a pohotové střely ze střední vzdálenosti jsme inkasovali. Kluci se zřejmě začali obávat o výsledek utkání a trochu se přizpůsobili hře Hostivaře. Po našem vyvezení míče z obrany na hranici krajní čáry jsme se dostali do střely a opět po důrazu soupeři odskočili o dvě branky. Následně nám nebyla uznána branka pro postavení mimo hru a chvilku nato byl "faul" ve vápně určen mimo pokutové území. Pokud by se posoudilo správně, bylo již hotovo. Hostivař to asi trochu nakoplo a i využila naší roztržitosti a dostala se do tlaku, který vyústil ve dva fauly ve vápně a bylo vyrovnáno. V závěru se kluci snažili si vzít vítězství zpět na svou stranu, šance jsme měli, na druhou stranu i Hostivař si vytvořila slibné šance. Remíza 5:5.

Ústí nad Labem
Utkání v Ústí začali kluci vcelku pozorně, a tak dovedli včas vyřešiti pár situací, kde naopak zaváhal obyčejně pozorný brankař. Kluci se vcelku dobře vyrovnali s tím, že to na "rozehraném" hřišti drncalo a možná i to je donutilo k tomu, že se nesnažili příliš často hrát prvním dotykem. Na našich kopačkách se tak usadil klid v řešení, ale přesto jsme dokázali situace řešit rychle. Takže efektivita, která se přenesla i do zakončení, kde jsme většinu gólů dovedli "uklidit". Dvě prostřelovačky se sice také objevily, ale to už patřilo k tomu, že se klukům zkrátka dařilo a neplašili.

Samozřejmě byla ve hře i spousta chybiček, ale třeba autová vhazování jsme dokázali většinou řešit dobře a i krajní záložníci už měli často "přilepený zadek" na postranní čáře a přebírali míče nahoru do pohybu.

I soupeř měl nějaké střely a útoky, ale brankáři byli v těch chytacích zákrocích pozorní a úspěšní a vlastně neudělali chybu. Taky přišlo několik velmi dobrých a rychlých rozehrávek. Lze ocenit i to, že se soupeř také snažil hrát fotbal a to mu bylo osudným, protože v tom jsme ho zkrátka předčili a navíc jsme přidali tu zdravou míru agresivity, kterou si musíme pěstovat také.Vítězství 8:1.

Zápasy:

SK Hostivař - FC Tempo Praha D 5:5 (2:4)
FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 1:8 (0:6)