FC Tempo Praha

U19: Pět branek na Meteoru

21.10.2019 11:12   Filip Šmídek  

Herně celkem vyrovnaný zápas, ale Tempáci byli mnohem nebezpečnější před brankou.

V neděli před polednem jsme zajížděli na Meteor. Do zápasu jsme vstoupili vlažně. Prvních deset minut jsme si zbytečně komplikovali jednoduché věci. Po jedné z nich jsme inkasovali, kdy zcela volný Miřatský nejdříve trefil břevno a z odrazu už se trefil přesně do prázdné - 1:0.

Po čtvrthodině jsme se do toho začali dostávat my. Nejdříve v dobré situaci Pytlíček pálil nepřesně. O chvíli později si na Trajhanův centr naskočil osamocený Babický a vyrovnal na 1:1.

Zlom přišel po půlhodině hry. Opět Trajhan poslal míč na Novotného, jenž přetlačil stopera, obešel brankáře a ve skluzu dal na 1:2. O minutu později po rychlé akci se míč dostal k Sedlářovi, ten ho poslal ještě téměř před prázdnou bránu Babickému, jenž se nemýlil - 1:3. Do poločasu si vytvořil Meteor jednu velmi dobrou příležitost, ale Pešek ji chytil.

Druhý poločas se hrálo po většinu času na půlce domácích, ale do nějakých vyloženějších šancí jsme se nedostávali. Zahrávali jsme několik standardek, ale byli jsme málo důrazní. Z té nejméně nebezpečné jsme udeřili, když brankář vyboxoval míč za hranici vápna, tam si ho našel Pytlíček a lobem ho poslal do sítě - 1:4. Dvacet minut před koncem jsme udělali hezkou akci, když Babický poslal Hudáka do nájezdu a ten prostřelil brankáře na přední tyč - 1:5. V závěru jsme inkasovali zbytečně ze standardky na konečných 2:5.

Oboustranně se hrál nic moc fotbal. My jsme byli na posledních třiceti metrech nebezpečnější a ukázali větší kvalitu. Nejsme v optimálním rozpoložení, máme sedm hráčů zraněných, netrénujeme tak, jak bych si představoval, což je z velké části moje chyba. Přesto bych čekal od kluků větší zaujetí. Uvidíme, jak se s tím popereme v dalších utkáních.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha 2:5 (1:3)